En del sol idag

En bild ifrån morgonpromenaden i Estepona för ett år sedan.

2021-02-21

Skönt att slippa höra plasket på taket ifrån regnet när vi vaknade i morse. Det var alltså inget regn! Växlande molnighet 13 – 14 plus och jag var helt säker på att det inte skulle komma en droppe regn på Zackos och min morgonpromenad. Tog alltså inte på våra regnplagg. Men så fel jag fick. En stund innan vi kom hem så började det regna. Vi blev lite våta men vi blev torra rätt så fort när vi kom in i värmen.

Hasse tog en promenad till Lidl för att handla lite och även för att ta en välbehövlig promenad. Han ringde till mig på hemvägen och bad mig komma att möta honom. Han hade handlat lite för tungt. Jag och Zacko gick dit han var för att hjälpa till att bära. Och det var tungt så jag förstod att han behövde hjälp och jag hjälper så gärna till att bära när jag har möjlighet till det.

Lite senare försvann molnen och det blev rätt så mycket sol. Nu kunde vi ha dörr och fönster öppna och njuta av den svaga, lätt svala, vinden som strömmade genom husbilen. Jag gick även ut och satte mig en stund på en bänk i solen och njöt av värmen. Måste ju ladda upp lite D-vitamin när tillfälle ges. Och det gavs det i dag!

Jag funderade i dag på vilken sås jag skulle göra till kvällens middag som skulle vara fläskfilé med potatis. Kom då på att så klart skulle jag göra potatisgratäng och till det så tycker jag inte man behöver någon sås. Så var det problemet löst. Och middagen blev verkligen jättegod i kväll.

4 reaktioner till “En del sol idag”

 1. Bra tips du fick där på en dramaten. Har själv funderat på en sådan att ha på teslan. Ska ta ett snack med JR, hoppas du får bilder för de hade jag gärna tagit del av.
  Vi har haft sand/regn idag sk sirocco och det har varit trist tycker hundarna.
  Hoppas den drar iväg snart.

  Potatisgratäng är aldrig fel.

  Ha det så gott !!!

  1. Intressant med den där kopplingen.
   Så trist med den där obehagliga vinden. Men det är ju tidsbegränsning på den. Men så klart håller den alltid på för länge.

 2. Även vi har varit o handlat mat idag o visst blir det ofta lite tyngre än vad man tror. Ett litet tips om ni känner för det är att skaffa en ”Dramaten” med stora hjul. Vi har även köpt en koppling till att ha bakpå cykeln, underlättar mycket o väl värt pengarna. (Märket är Andersen på väskan o kopplingen köpte vi genom Hymer Moviera)
  Kan skicka foto om du önskar.

  1. En dramaten har vi som står kvar i Rydal. Problemet är nu är Hasses cykel har punktering så den kan han inte använda. Där finns en rymlig cykelkorg att lasta i och som ofta brukar vara full när han har varit och handlat.
   Hoppas att den där verkstaden (som lagar cyklar) öppnar när restriktionerna lättar den 1 mars. Om dom nu gör det!!

Kommentarer inaktiverade.