Heldagsregn så trist

En bild ifrån 2015 när vi var i Rincon de la Victoria. Bilden är ifrån playa Benagalbón.

2021-02-20

Regn och ännu mer regn var det i dag. 16 plus och lite småblåsigt. Blåsten försvann under dagen men det gjorde inte regnet. Det plaskade på hela dagen utan uppehåll. Ibland mer och ibland mindre. Bara så trist.

Promenaderna i dag blev kortare än vanligt, Zacko gillar inte att vara ute någon längre stund när det regnar. Det gör inte jag heller.

Mina vattenavvisande kängor kom till användning i dag. Det visade sig att dom tyvärr inte avvisade vattnet längre så mina fötter höll sig inte torra men dock hyfsat varma. Ska impregnera dom när det är tillfälle till det. Även Zackos regntäcke behöver få ny impregnering och jag tror även min jacka behöver det. Men när det är väder till det så har man ju tyvärr glömt bort att det ska göras. Har ibland teflonminne! Det mesta rinner bara av.

Läste klart ”Majken minröjare” av en av mina favoritförfattare nämligen Karin Brunke Holmqvist. En varmhjärtad och underhållande liten roman som jag läste med ett leende. Bara så mysig som även hennes andra böcker är. Passar så bra med en sådan bok mellan alla blodiga och hemska kriminalare som jag läser.

Baksidestext:

Medan Ossian ger sig ut på sin livs resa till Bornholm fortsätter det lugna livet i den lilla byn Skillinge på Österlen. Tills Majken går på stranden och hittar en fin dekoration till rabatten och hela samhället får evakueras. Majken skäms och blir lättad när allas uppmärksamhet istället riktas mot Ossians hus som står mörkt och övergivet. Ossian lämnar nästan aldrig Skillinge och alla undrar vart han tagit vägen. Sara, som går i nian, är mycket god vän med den äldre mannen och bestämmer sig för att ta reda på vad som hänt.

I kväll lyssnade jag på mello och tittade faktist även på programmet på datorn. Jag tyckte det var trevlig. Men jag hade radioljudet på och lyssnade alltså inte på tv-ljudet. Låtarna som gick direkt vidare tyckte jag var bra och även dom som fortsatte till andra chansen gillade jag. Men en låt som jag också gillade var ”Om allting skiter sig” med Emil Assergård. Tror det kommer att bli en mycket spelad låt. Kul text och en melodi som är lätt att komma ihåg. Tycker jag alltså.

I dag har det regnat hela dagen utan uppehåll och nu känns det lite surt. Både till humöret och till att kläderna inte hinner torka mellan gångerna man ska gå ut. Men dom hinner nog torka under natten.

Kanske kan man då behöva detta?

För ett år sedan var vi i Estepona och detta är en bild därifrån. Undrar hur det ser ut på ställplatsen i år?

2 reaktioner till “Heldagsregn så trist”

    1. Jag har en känsla av att vädret var bättre förra vintern och ännu bättre längre tillbaka.

Kommentarer inaktiverade.