Ny kaffebryggare i dag

Här har jag promenerat många gånger. Är en bit av strandpromenaden i underbara Torremolinos.

2021-02-07

Blåsten försvann under natten och vart den blev av bryr jag mig inte om. Den var inte kvar på morgonen i alla fall. Det var mulet och 14 – 17 plus och inget regn. Inte så illa egentligen. Zacko och jag gick i dag iväg på vår vanliga morgonrunda och kände oss nöjda med det.

Sedan gick vår kaffebryggare sönder. Den lade av precis efter den hade bryggt klart dagens kanna med kaffe. Bara slocknade och dog helt enkelt. Alltså måste vi köpa en ny. Kan ju brygga kaffe med att koka vatten och så vidare men det är ett alternativ som vi endast använder när det är absolut nödvändigt. När vi inte har någon el och inte anser att vi kan köra vårt elverk.

Jag kollade på Worten (en stor el kedja) och dom hade öppet i Peniche. Hasse promenerade dit för att handla en ny kaffebryggare till oss.

Och den ville inte var med på bild ifrån Wortens hemsida. Så är det ibland. Men för övrigt så ser väl en kaffebryggare ut som vanligt eller hur?

Han passade även på att handla en del på Continente som ligger bredvid. Det blev så mycket tungt med kolsyrat vatten och en hel del annat tungt och skrymmande så han tog en taxi tillbaka. Det får blir så när han inte kan cykla iväg och handla. Men så mycket som han köpte i dag hade inte fått plats på cykeln. Det kostar inte så mycket att åka taxi här i Peniche och när man handlar det som är tungt så är detta ett bra alternativ. Det kostade endast 3.90 € och plus dricks så klart så blev det 5 €. Men så blev allt dessutom innburet till husbilen ifrån taxin. Här är det mycket hög service.

Mindre inköp handlas med fördel hos Lidl eller Aldi som endast ligger några hundra meter bort. Dit promenerar Hasse fram och tillbaka utan problem med sin ryggsäck.

På eftermiddagen började det smådugga och det ökade till regn senare på kvällen.

I kväll gjorde jag hemlagad potatismos och värmde en burk med korv av märket Mcennedy inköpt på Lidl. Jag tyckte det smakade jättegott men Hasse gillade faktiskt inte korven. Är han som är korvexperten här.

Det som syns som en liten ”grotta” i potatismoset är min sirap som jag gillar att ha i mitt mos. Är något som finns kvar sedan barndomen som min mamma gjorde och som jag tycker är jättegott.

I morgon så kanske solen tittar fram lite om man får tro på prognosen. Vi tror på den när den är positiv.

3 reaktioner till “Ny kaffebryggare i dag”

  1. Uhu sirap i potatismos inte min grej liksom. Nu är det väl så att kaffebryggare har en utsatt livslängd och sedan bara slutar de att göra sitt jobb. Tur att er gjorde sitt innan den lade av. Fasen en morgon utan kaffe är ju hemsk.

    Ha det så gott !!!

    1. Det där med sirap i potatismoset är mycket min mamma och mig.
      Vår nya kaffebryggare gjorde det jobb som den skulle och kaffet smakade bra.

Kommentarer inaktiverade.