En vanlig dag i Peniche

En härlig bild ifrån stranden i Torremolinos. Om dom fick någon fisk vet jag inte.

2021-02-08

Växlande molnighet, 15 – 20 plus var det i dag på morgonen när Zacko och jag gick ut på vår vanliga morgonpromenad. Det var svag till måttlig vind och lite sol också.

Lite senare på förmiddagen så kom det en kort regnskur men sedan var det inget mer regn.

Eftersom det var en del sol idag så njöt vi av att sitta med öppen dörr och fönster.

Fanns lite som behövde tvättas så det gjorde jag i dag. Var lagom till en full maskin. På ställplatsen så är vi nu bara 4 husbilar med oss inräknade. Ingen kö till tvättmaskinen/tumlaren. Vi har endast några meter dit och det är så bekvämt. Och tvättmaskinen/torktummlaren fungerar väldigt bra.

Läste klart ”Mörkret före gryningen” av David Baldacci, en helt suverän författare. Mycket bra som vanligt. Högt tempo och inte en sida som är tråkig eller långsam. Mycket skjutningar, mord, avrättningar, misshandel i vanlig ordning. Men som helhet mycket bra och spännande.

Baksidestext:

FBI-agenten Atlee Pine söker efter sin kidnappade tvillingsyster Mercy. Utredningen leder henne till New Yorks undre värld. När Atlee Pine är nära ett genombrott råkar hon av misstag sabotera ett tillslag som leds av amerikanska arméns kriminalutredare John Puller.

När Pine och Puller gör gemensam sak upptäcker de en koppling mellan maffian och en konspiration riktad mot nationens hjärta. Samtidigt som de tvingas riskera allt för att skingra dimridåerna kring konspirationen kommer Atlee Pine allt närmare sanningen om Mercy. Men den kommer inte utan ett pris.

Mörkret före gryning är den fristående fortsättning på David Baldaccis spännande thrillerserie om den iskalla ensamvargen Atlee Pine.

Nu hoppas jag bara på en fortsättning. Systern är fortfarande inte hittad!

I kväll åt vi goda hemlagade köttbullar med kokt potatis och hemlagad gräddsås. Serverades med rårörd lingonsylt (Findus) och inlagd gurka (Felix). Smakade så otroligt bra. Bara så svenskt och gott.

Lyssnade på Karlavagnen i kväll och där pratar dom om ”Bucketlist”. Varför kan man inte skriva det på svenska och då vad man vill lägga till på sin önskelista över vad man vill göra. Jag tycker att när man är svensk så ska man använda sig av det svenska språket.

Tycker ibland att man håller på att slå knut på sig själv för att hitta andra märkliga uttryck.

3 reaktioner till “En vanlig dag i Peniche”

 1. Visst har det väl varit så med våra ord.
  Men falafel vad är det som är fel? Jag vet att det är en maträtt.
  Men det finns ju så mycket underbara böcker att läsa. Hur kunde du drömma om Sanna. Ja, hjärnan jobbar ju utan kontroll när man sover.

 2. Ja, ibland är det lite löjligt med dessa engelska ord. Men så har det väl nästan alltid varit. Språket förändras med tiden. Hde någon sagt falafel när jag var liten så hade jag stått som ett frågetecken.

  Jag hade aldrig kunnat läsa en bok med massor av mord för då hade jag drömt mardrömmar om det. Såg ju mello i lördags och sedan drömde jag om Sanna Nielsen. En urlöjlig dröm men så skönt utan blod och annat.

  Ha det så gott !!!

  1. Så klart förändras språket men jag tycker inte att man ska utgå ifrån att ”alla” hänger med i detta.
   Vilken märklig mardröm?

Kommentarer inaktiverade.