Listor

2020-05-24

Regn, mer regn och skurarna avlöste varandra i stor sett hela dagen och det blåste dessutom lite. Blev ingen lång promenad i morse för Zacko vägrade och det gjorde i och för sig jag också. Men det blev drygt en halvtimme i alla fall. Vi var rätt så våta när vi kom hem. Jag hade tagit på mina vattenresistenta kängor så fötterna var varma och torra men jag gillar inte dessa kängor. Går ju mest i luftiga sandaler.

Vi lyssnar ju mycket på radion och i dag på P4 ”Söndagsmorgan” (det heter faktiskt så) så pratade dom om att göra listor. Tydligen så är det väldigt poppis för närvarande med olika listor. Viveca Lärn, författaren, mejlade att hon skrev listor med vad hon skulle göra när coronakrisen var över (om den går över). Det var spa, massage och en massa andra grejor som hon saknade nu. Tror det är många som saknar det. Inte jag, för jag har aldrig varit på något sådant. Gillar inte när främmande människor rör vid mig när det inte är absolut nödvändigt såsom vid sjukdom eller rehabilitering efter olycksfall.

Annars så var det mest listor med sådana måsten som ska göras, platser som ska besökas och prylar som ”måste” införskaffas. Helt främmande för mig. Skulle bara bli stressad av sådana listor. Och sedan ska man bocka av efterhand hand som man har gjort det som står på listan. Den enda lista som skrivs här är den på inköp som ska göras av mat och diverse och den fylls på efterhand som det tar slut. Sedan så kastas den för då har den ingen funktion längre.

Alla andra listor innebär ett stressmoment och dessutom så tycker jag att det begränsar den frihet som jag eftersträvar med att ha ett boende i husbil. Men tyvärr i dessa tider så har vi ju en del begränsningar och rekommendationer som vi följer efter bästa förmåga.

Mat åt vi i kväll också och det blev Haxe (tyskt fläsklägg köpt på Lidl) med rotmos. Smakade så gott denna lite ruggiga kväll.

I morgon så blir det nog så att vi lämnar Seglora camping för några dagar och då kommer vi nog att parkera i Kinna. Blir troligen ett stopp i Rydal för lite tvätt. Har samlat på en del nu. Har dessutom en liten inköpslista!!

4 reaktioner till “Listor”

 1. Ja dessa listor på önskningar och drömmar. Vi kör med inköpslistor för JR glömmer lätt vad han ska handla och även att göra listor här hemma. Han vill ha en strukturerad vardag. Det där med motorvägar vet du.
  Jag är mer av en fri fågel och gör saker vartefter och har örnögon så några listor behöver inte jag.

  Vet inte riktigt hur det är i Smyge längre för det har varit massor av tjafs där från trelleborgs kommun som inte verkar särskilt husbilsvänliga. Tror man kan stå på parkeringen i allafall.

  Vi körde gärna till Kåseberga där det var trevligt med fiskehuddor och gräs till hundarna att ligga på. Man kör ner precis vid kabusaskjutfält. Så fint att gå uppe på kullarna.

  Ha det så gott!!

  1. Vi är alla olika och gör vad som krävs för att livet ska funka på ett bra sätt.
   Kåseberga har vi faktiskt inte besökt om du menar ställplatsen. Så då har vi detta kvar.
   Skåne är bara så vackert och det finns så mycket fint där.

Kommentarer inaktiverade.