Inget nytt

2020-05-23

Vindstilla och mulen morgon, 12 – 15 plusgrader får väl vara ok. I dag så var Zacko väldigt pigg och hängde glatt med på promenaden som jag bestämde i dag. Men bara till en viss gräns men det var till och med lite längre än vad jag hade tänkt mig. Vi vände då hemåt och vi var bägge nöjda med dagens morgonpromenad.

I dag så skulle det kom lite lokala skurar under dagen och här fick vi vänta ända till strax efter 4 innan det kom. Inget vi var ledsna för. Men då så var det regn, hagel, åska samt sol, allt på en gång. Zacko är ju åskrädd så han satt tätt intill mig och skakade. Men det gick fort över när ovädret hade dragit vidare vilket det gjorde rätt så snabbt.

Var inte så många som satt ute i dag och dom som gjorde det var väl påpälsade. Några grillade trots det kyligare vädret. Finns ju dom som grillar året runt oavsett väder.

För övrigt så hände det i stort sett ingenting här under dagen.

I dag läste jag klart ”Bron” av Stephen Booth, en trevlig kriminalroman. Det var en bra story som var intressant och spännande. Fina miljöskildringar och berättelser om byggnaderna och områden där det hela utspelar sig. Det gjorde att allt kändes mer realistiskt. En författare som jag läst några böcker av och kommer att läsa fler.

Här ligger Zacko så gott och sover som en liten svart lurvig boll.

Detta är verkligen något att tänka på.

Köttfärsbiffar med klyftpotatis och champinjoner med lök och beasås blev det till middag i kväll.

3 reaktioner till “Inget nytt”

 1. Ja, det är inte lätt att köra i livets slalombana. Se där då har ni varit i Ystad. Vi bodde ju endast femton minuter från staden mitt emellan Malmö och Ystad i Anderslöv. Var vår helgplats då vi bara myste.
  En annan var Smygehus som ju var ännu närmare men Trelleborgs kommun är inte direkt husbilsvänliga.
  Nu hoppas vi på att kunna köra ner till havet och står där ett par dagar. Men vi väntar på besked från regeringen i morgon. Ja, här är det regeringen som bestämmer och ingen tjänsteman från någon institution.

  Ha en fin söndagskväll!!!

  1. Vilken under plats som ni bodde på. Var väl bara vädret som ni ville komma ifrån tror jag. Smygehuk blev vårt nästa stopp på denna underbara resa 2014.
   Hoppas ni kan ta en tur till havet nu.
   Det är inte tjänstmannen från FHM som bestämmer i Sverige utan det är regeringen som tar beslutet på dom rekommendationer som FHM har lämnat. Så det är Sveriges regering som tar besluten om våra restriktioner. Egentligen så är det riksdagen som ska ta dessa viktiga beslut men efter vissa förhandlingar så kan regeringen fatta beslut som riksdagen kan godkänna eller förkasta i efterhand. Detta om det brådskar med beslut.
   Demokrati är för övrig en långsam process.

   1. Tycker bara att Löven skulle hålla i dessa presskonferenser. Macron har gjort det och nu växt enormt så folk ser honom som en stark landsfader.
    Vi tänkte flytta till Ystad ett tag men precis som du skrev så var det vädret som fick oss att tänka om. Ju äldre vi blev desto jobbigare blev även den mörka årstiden. Vi hade funderingar på att bli flyttfåglar men så insåg vi att resvägen till det varma kommer bli för jobbigt i längden. Vi har ju bara H i Sverige så just ingen släkt längre. Den är utspridd från Gotland,Sthlm,Paris,Casablanca så vi är som ax i vinden.

Kommentarer inaktiverade.