Matlagning

2020-05-22

Mulen morgon, ingen vind och 14 plus. Det hade regnat lite lätt tidigt på morgonen men hade slutat när jag och Zacko gick ut strax efter nio. Under dagen så blev det inte så mycket sol och det började blåsa lite mer. Men det var ändå en rätt så skön dag.

Blev en del omsättning på fritidsfordonen på campingen i dag. Några körde iväg och andra kom hit så det blev nästan fullt igen.

Vädret var rätt så milt så det var många som satt ute i dag. Men det var inte så mycket grillning på dagen.

Jo det är ju många som gillar att stå ute och laga mat. Det gjorde jag också en gång i tiden. Vi grillade även mycket och en hel del grillar har passerat här. Allt i från gasolgrillar till klotgrillar och även engångsgrillar. Men så tröttnade vi på grillat så nu har vi ingen grill. Att jag numera lagar all mat i husbilen beror på att jag tycker det är onödigt jobb att bära ut det som ska tillagas. Dessutom äger vi inte något som det går att laga mat på ute.

Enklare att använda den utmärkta spisen i husbilen. Sedan så äter vi helst inne i husbilen för det är ju enklast när maten är inne. Men det finns något som vi alltid äter utomhus och det är surströmming och det blir väl högst två gånger om året.

På kvällen så kom grillarna fram igen och det osade lite här och där en stund. Det hade blivit lite svalar nu och folk satt ute och åt iförda en hel del kläder.

Vi åt bruna bönor med stekt fläsk och det smakade jättegott och mätta blev vi.

Lyssnade sedan på radion och Karlavagnen. Handlar om ”Världens bästa hobby”. Riktigt roligt att lyssna på.

2 reaktioner till “Matlagning”

 1. Om ni får köra runt i sommar kan jag tipsa om Reningsverket i Ystad. Tidigare gratis men det har husvagnscampare förstört. Kostar 100:-/dygn nu. Men fint att stå och gå med hundar. Hundbad finns också där.
  Sedan JR backade över vår grill 2008 vid Göta Kanal har vi slutat att grilla när vi är ute med husbilen. Med tre stora hundar som vi hade då och nu två så är det hopplöst att sitta ute och äta.

  Här äter vi ute på dagen och idag blev det ostbricka. Men middagen äter vi inomhus då ac är ett måste just nu.

  Ha en fin lördagskväll 🙂

  1. Tack för tipset men på den platsen har vi varit många gånger. Hoppas att få möjlighet att komma dit igen.
   Tycker det är hopplöst med en liten hund.
   Ostbricka, kan väl inte bli bättre. Men ni har ju nästan ingen gräns mellan ute och inne.

Kommentarer inaktiverade.