Fullt på campingen i kväll

Listerlandet i Blekinge. Det är fint här.

2020-05-21

Nu är vädret stabilt och det är positivt. Soligt och varmt 12 – 20 plus, ingen blåst och bara en svag vind.

Våra husbilsvänner körde iväg på förmiddagen till nya äventyr. Efter några timmar så kom det en annan husbil och parkerade där. Under eftermiddagen/kvällen så kom det hit flera husbilar och husvagnar. Husvagnssäsongen börjar nog denna helg då det är många som har tagit fram sina husvagnar från vintervilan. Det märktes här då det var rätt så många husvagnar som kom hit.

I dag så satt så gott som alla här ute och njöt i det varma vädret. Dock inte jag som numera inte gillar att sitta i solen. Sitter hellre inne eller i skuggan ute. Men jag fick gå ut och värma mig i solen ibland och då passade jag på att gå en sväng med Zacko.

På eftermiddagen så var det några som grillade. Någons grilltädning luktade vidrigt. Undrar vad dom använde för något för att tända grillen? Som tur var så varade det inte så länge. En annan grillade något som verkligen luktade vitlök. Gillar den doften men i dag så blev det lite för mycket av det goda. Det stank vitlök.

Zacko och jag gick en sväng på eftermiddagen. Damen med löptiken satt ute på grönområdet här. När Zacko kände lukten av henne så la han in en extra växel och visade sin ståtliga och manliga sida. Måste ju bara säga att han verkligen var så snygg.

Det började blåsa lite mer under eftermiddagen men inte så mycket så att det kändes obehagligt. Men senare på kvällen så blev det vindstilla igen.

På kvällen, mellan sex och sju, blev det en ny grillrunda med lite nya dofter. Jag har lite svårt att förstå varför folk jämt ska laga mat utomhus när man har ett bra kök i husbilen.

Vi åt ikväll fläskfilé och ”Pekas” goda potatisgratäng. Smakade jättegott med lite extra vitlökskrydda och riven ost. Det serverades även beasås och rödvins gelé. Smakade bra med glas rött ikväll.

Vi är kvar här några dagar till.

4 reaktioner till “Fullt på campingen i kväll”

 1. Tycker faktiskt att det där med att grilla är överskattat. Det är inte så gott. Men vi köpte ett raclettjärn som vi ska köra utomhus i sommar. Det går på el. Provade det i vintras och det smakade gott med smält ost och grönsaker.
  Jag sitter aldrig i solen heller utan föredrar skuggan. Men mina ben börjar bli väldigt bruna ändå 🙂
  Vilken fin bild från Listerlandet du har överst idag.

  Ha en fin fredagskväll!!

  1. Vi hade tidigare ett raclettjärn och det är så mysigt. Men vi lagade även köttbitar på den. Man kan ju sitta och äta länge.
   Man blir ju brun även i skuggan.
   Listerlandet är mycket vackert.

 2. Vi lagar gärna mat utomhus, det är så härligt att kunna vara ute så mycket som möjligt. Sen är det skönt att slippa stekos inne, särskilt med all vitlök vi använder 🙂

  1. Jag lagar all mat inne i husbilen. Har fönster och takluckor att öppna när det är varmt ute. Är det kallt är dom stängda. Har aldrig haft något obehag av matos i vår husbil på dom 10 år som vi har bott i den. Och vi hoppas att vi inte ska råka ut för detta i framtiden.

Kommentarer inaktiverade.