Söderut i igen

2019-04-28

Sov lite längre denna morgon vilket var skönt.

Det blåste kraftigt ute och värre var det i småbåtshamnen.

Inte många båtar som ligger i sjön ännu.

Men desto fler som ligger på land för förvaring.

På gräsmattan är det en mängd pingstliljor som blommar för fullt.

Fina hus med kyrkan i bakgrunden.

Vi gjorde oss ingen brådska med att köra härifrån. Fikade i lugn och ro och när vi var klara med det så hade alla kört. Vi ska ju inte hem och packa ur bilen utan vi ska ju bara köra till en annan plats.

Vi körde först till ställplatsen och fyllde vatten och slängde sopor i sopsorteringen. Fortsatte sedan ut till E 20 där vi körde söderut. Rätt så mycket trafik till att börja med sedan så glesnade det. När vi kom till första rastplatsen körde vi in dit. Dags för det vanliga skitjobbet som behövs efter några dagar.

Det var väldigt blåsigt och vinden ryckte och slet i husbilen. Värst var det vid Skaraslätten där det är stora öppna landskap. Inget som helst som hindrar vinden. Blev lite lugnare med blåsten sedan.

Det har verkligen blivit väldigt mycket grönare sedan i torsdags när vi körde norrut. Och grönare blev ju längre söderut som vi kom. Det är så otroligt vackert nu.

Stannade en gång till för en liten bensträckare och rasta Zacko. Passade på att äta varsin liten krämigt god yoghurt. Alldeles lagom som ett litet mellanmål ibland.

När vi kom till Borås så körde vi för att kolla på en parkeringsplats bakom järnvägen där det finns avgränsat utrymme för att parkera med husbil i 2 dygn. Rätt så trist men stadsnära. Tyvärr fanns det ingen uppgift om det kostade något att stå där med husbil så vi valde att köra därifrån. Vi fortsatte i stället till Kinna där vi parkerade där vi bruka stå.

Jag gick ut med Zacko en sväng och här kändes det lite svalare och det blåste inte så mycket. Hasse tog våra vinstlotter och gick till servicekiosken för att byta dom. Inte en enda vinst fanns det på dom.

Efter att i två dagar var befriad från att laga mat så fick jag göra det i kväll. Det blev rimmat stekt fläsk med löksås och kokt potatis. Verkligen gott med husmanskost.

I morgon blir det en tur till Borås för Hasse har en tid inbokad hos sin tandläkare. Sedan så väntar han på ett telefonsamtal från ortopedläkaren då han får höra hur det var med dom sist lämnade blodproverna. Hoppas verkligen att det är bra.

Vi är lite trötta efter helgen så troligen ramlar vi i säng rätt så tidigt.