Vinterkyla och plankstek

2019-04-09

Nästan lite vinterkyla i natt, nere på nollan och kanske var det till och med någon minusgrad. På morgonen var det solsken från en molnfri himmel, rätt så blåsigt, buskallt och bara 2 plus och det kändes som 2 minus.

Tog en promenad till andra sidan viken där det finns trevlig promenadväg.

Vackra svanar.

I solens värme har knopparna blivit till små blad.

Här bor man högt med troligen en fantastiskt utsikt.

Vi satt mest inne i dag och tittade ut samt läste och internettade. Blir mycket framför skärmen när det är för kallt att sitta ute. Dom folk som gick förbi här var väl påpälsade med vantar och mössor långt nerdragna över öronen.

Zacko och jag tog en promenad till centrum vilket inte tog så lång stund. Finns nästan allt man behöver här. Kollade om Melkes var öppet och det var det. Frågade om Zacko fick följa med om vi satt på den innersta terrassen och det gick bra sa tjejen som jag pratade med.

På eftermiddagen så kom det hit lite moln och täckte solen ibland. Blåsten fortsatte och det gjorde kylan också.

Gick sedan några svängar till med Zacko och passade på att betala för en natt till.

Halvsextiden gick vi den korta biten bort till Melkes och gick in på verandan. Det var kallt där och tyvärr så fick dom inte igång värmaren. Vi gick in på restaurangen och satte oss och lämnade Zacko utanför. Han har så mycket päls nu så han fryser inte. Men han blev ledsen och grät lite men faktiskt inte så mycket.

Vi beställde plankstek och en karaff av husets röda vin. Vi behövde inte vänta så länge på maten, hann nästan bara smaka lite på vinet som var gott. Planksteken smakade precis så gott som vi kom ihåg att den gjorde.

Hemma igen vid halvåtta och vi var jättemätta och drabbades av paltkoma en stund så vi vilade lite.

I morgon har vi tänkt fortsätta men vi har ingen aning om vilket håll vi vill köra på. Får väl ta fram en karta och lägga en penna där och snurra på den och se var spetsen hamnar!

2 reaktioner till “Vinterkyla och plankstek”

Kommentarer inaktiverade.