Gott om plats

2019-04-08

Morgonen grydde med något kallt väder och växlande molnighet. Bara 3 plus och lite småblåsigt.

Tog en promenad runt på holmarna och gick så klart över några broar. Mycket fint med vattnet i ån som skummande forsar fram.

Halvtio var vi klara för att köra vidare. Tog oss ut till E 22 och körde norrut. Efter ca en timme kom vi fram till en lämplig rasplast där vi stannade. Dags att tömma latrin. Fanns tyvärr ingen vattenslang till vattenutkastaren i utrymmet så det blev lite slabbigt att få sköljvatten i tanken. Men det gick. Körde sedan en liten bit bort och parkerade, dags för kaffe och mackor. Smakade bra nu.

När det var avklarat så fortsatte vi några mil. Det var nästan ingen trafik alls på denna urtråkiga väg men det flöt på bra. Vi svängde sedan av till Valdemarsvik och kom fram till ställplatsen i småbåtshamnen. Fanns inte en husbil där men det kom två lite senare.

Vi parkerade med utsikt över den tomma hamnen, roligare när det finns båtar att titta på.

Det verkar lite ödsligt här i tidig försäsong.

Jag och Zacko gick bort till servicehuset för att köpa biljett. Kostar 125:- nu i lågsäsong och det ingår el, toa och dusch. Tyvärr inget vatten för det är fortfarande avstängt. Men vi har vatten så vi klarar oss. Viktigare med el nu när temperaturen kryper neråt igen och då i synnerhet när det kan bli minusgrader på natten. Går åt så mycket gasol då.

Vi tog sedan en promenad runt hamnen.

Inga båtar alls ännu.

Fina träbåtar ligger vid kajen.

Läst klart ”Vargus” av Mikael Berggren. ”Stölden var bara börja” står det på framsidan. Och det var inte vilken stöld som helst! Boken är annorlunda, spännande och ibland heltokig. Utspelar sig i Tallinn och lite i Narva på sovjettiden och det verkar vara rätt så laglöst på något sätt. En del udda personligheter finns med.

När vi är här i Valdemarsvik brukar vi äta plankstek på Melkes krog men där är stängt på måndagar fick vi reda på. Eftersom vi gärna vill äta en sådan så stannar vi kvar i morgon tänkte vi.