Från Karlskrona till Kalmar

2019-04-04

Lätt blåsig morgon, soligt och 7 plusgrader. Det var verkligen ett hyfsat aprilväder tyckte vi. Jag och Zacko gick iväg på vår morgonpromenad och idag så gick vi ut så långt vi kom ut mot det militära området. Det var rätt så mycket folk ute och promenerade här både med eller utan hund. En livlig stad tycker jag så här en tidig morgon.

Vid tio så lämnade vi trevliga Karlskrona och körde bort till E22 norrut. Mycket lite trafik i dag. När vi kom fram till rastplats Bröms så körde vi av där. Dags för en liten paus samt fö r att tömma latrin. Passade även på att gå en sväng med Zacko som verkligen gillar när vi stannar och tar ut honom på en promenad. Men det gillar väl alla hundar?

Nästa stopp blev i Bergkvara där vi stannade vid en Tempobutik för att handa lite. Det var lätt att parkera där och det var en bra anledning för att stanna där.

Men affären var bedrövlig. Fanns inget färskt bröd och dom flesta hyllorna var näst intill tomma. Men jag hittade vad jag behövde som fanns på min inköpslista. I dag så hamnade det inte något mer i kundkorgen som inte fanns på listan. Var glad för att det som fanns på listan fanns i affären. Men Actimel fanns inte men köpte någon annan liknande produkt i stället.

Körde sedan vidare till Kalmar och till Ölandskajen. Där parkerade vi på ställplatsen och det var gott om plats där. Är ju inte så många husbilar som är ute och kör nu.

Hasse tog en promenad bort till MacDonalds och köpte sig en hamburgare. Det var en lagom lång promenad för honom plus att han gick en hel del till.

Vädret var soligt och fortfarande lite småblåsigt. Tog en promenad med Zacko. Slottet ligger inte så långt bort.

Sedan så gick han till turistbyrån och betalade avgiften för att parkera. Tycker det är dyrt här, kostar 220:- med el. På kvällen så fanns det 6 husbilar plus en hästtransport här.

Det är inte en lugn plats att stå på. Gatan utanför är det mycket trafik på och det är mycket att titta på och det gillar vi.

Platsen ligger centralt. Det är inte så långt till centrum och inte så långt till den fina parken vid slottet.

Läste klar ”Högtryck” av Thomas Ringstedt. Bra story med fina miljöskildringar och bra personporträtt. Spännande och det händer mycket. Högt tempo från början till slut. En bok som jag gillade.

Tror att vi i morgon fortsätter till någon annan plats.