En härligt solig dag

2019-04-05

Härligt att vakna och titta ut när solen skiner från en klarblå molnfri himmel.

Det var 8 plus och bara en mycket svag vind. I dag så valde jag mellan att gå på en stadsrunda eller gå bort till slottsparken. Det blev parken som vann för jag var säker på att Zacko skulle gilla det bättre.

Extra bra att gå där för cyklar är inte tillåtna i parken. Överallt annars i Kalmar så får man se upp på cyklister. Dom tar plats och dom är många.

Skeppet på toppen heter Kalmar Nyckel och om det finns det mycket att läsa.

Så här ser ett träd ut.

Många olika träd finns det i parken och alla (nästan) har en lite ”stolpe” med den plåtskiva på toppen som talar om vad det är för ett träd.

Och det är ett sådant som jag aldrig har hör talas om. Undrar hur det ser ut om några veckor när det är grönt och skönt.

En del växter finns det redan och fler blir det nu när våren verkligen är på gång.

Strax innan tolv så var alla platser upptagna i på ställplatsen i Kalmar. Vi körde härifrån vid halvtvå. Det var mycket trafik på väg ut ifrån stan på förmiddagen i dag men det gick bra att komma ut till E 22. Sedan så var det inte så mycket trafik.

Efter några mil så svängde vi av mot Timmernabben. Vi körde bort till ställplatsen och där var det ingen trängsel. En husbil fanns det här. Vi hittade så klart utan problem en lämplig plats som vi backade in på. Här hade vi sol utanför bodelsdörren och dessutom lä. Hade vi parkerat längre ner mot vattnet så hade vi haft kyligare vindar märke vi sedan.

Så här ser den välkomnade infarten ut.

Senare på kvällen så kom det några husbilar till och parkerade på för dom lämpliga platser.

Vid sjutiden så kom ställplatsvakten hit och tog upp betalningen. Det kostar 150:- att stå här och då ingår el och annan service. Även den fina utsikten ingår i priset.

Tror vi stannar kvar en dag till. Det ska bli soligt och hyfsat varmt i morgon och då kan det vara skönt att sitta ute i solen och njuta i det vackra vädret på en vacker plats.