Lite mer ifrån 2000

2018-01-29

Härligt väder i dag igen. Det var 13 plus och bara svag vind. Det blev en skön morgonpromenad och det blev den vanliga rundan. Är rätt så trött på den nu men gitter inte att hitta någon annan. Det är ju rätt så skönt att bara låta benen gå och tankarna fladdra iväg.

I dag så tog mig tankarna tillbaka till år 2000 igen.

Efter två veckor så var vi klara med det vi skulle var klara med. Vi hade då kvar två veckors semester. Eftersom Hasse skulle ha sina tonårsdöttrar två veckor så valde vi att ta med dom på en husbilsresa till Italien. När vi kom till Italien så körde vi till camping Rubicone. Där trivdes flickorna och var på stranden och låg i vattnet mest hela dagen. Dom blev också mycket imponerade av det jättestora varuhuset som låg i närheten.

Efter några dagar så körde vi norrut mot Venedig. Då råkade vi ut för en trafikförselse. Vi korsade en heldragen linje för att undvika att bli påkörda av en annan bil. Blev stoppade av en motorcykelpolis med passagerare som i en stor bok visade vilken lag som vi hade brutit emot. Vi förklarade så gott vi kunde. Men tydligen så var det så att vi hade varit rätt så många dagar i Italien och skulle var kvar här ett tag till så dom brydde sig inte om att bötfälla oss. Vi tackade och körde vidare.

Det var inte lätt att hitta en ledig plats på en campingplats. Det var ju högsäsong och bara så knökafullt överallt. På den femte campingplatsen som jag frågade på så fanns det en plats till oss. Och den tog vi så klart. Vi hade nu kört ut på den landtunga som ligger norr om Venedig. Vad den heter har jag glömt bort.

Nästa dag så tog vi en båtresa till Venedig. När vi kom dit så var det dags för glass och en öl. Det var bara så dyrt. Några kvarter bort så kostade det bara halva priset.

Venedig var mycket vackert med sina kanaler och gamla vackra byggnader. Kändes som att man förpassades till en annan tidsålder. Njöt i fulla drag i denna underbara miljö.

Det var ett par trevliga veckor men inte så lätt alla gånger med dessa tonårstjejer som bråkade jämt med varandra.

Tillbaka till Sverige igen.

Nu så blev det lite turer till diverse campingar och även resor till Ljusne, Hasses hembygd. Fricampade vid Ljusnan. Så himla fint. Hälsade på hos Hasses bror där vi hade en egen jättefin plats att stå på.

Började nu tröttna på att klättra upp till alkoven för att sova. På Elmia som vi nu besökte så började vi titta efter en ny husbil. På Elmia stod vid på område 2 och vi pallade upp husbilen jättemycket men vi lutade ändå hur mycket som helst.

Vi hittade inget där som vi tyckte var något som vi ville byta till.

Men tiden gick och så en dag så var vi hos Codat och jag pratade med chefen om hur jag ville ha min drömhusbil. Den skulle ha framstolar som man kunde vända på och så skulle den ha en fast bädd i aktern. Samt en separat dusch. Då så tog chefen oss bakom verkstaden och visade oss en nyss inkommen husbil som hade allt det vi ville ha plus lite till. Det var en Pilot 690 och vi bestämde oss med en gång för att byta till denna husbil.

Men det blev ju lite väntan på denna husbil.