Vilken hemsk förmiddag

2018-01-17

Det första Hasse sa till mig i morse när jag gick ner från sängen var att det är stopp i toan. Inte precis vad jag ville höra när jag precis hade vaknat. Jaha, skitjobb att ta itu med.

Men jag började i alla fall med att gå min vanliga morgonpromenad med Zacko. Morgonen var mulen med lätt vind och 14 plusgrader. Så klart gick jag och funderade på hur jag skulle tackla toaproblemet.

Vi har alltså en vakuumtoalett. Där hamnar dyngan nere i skålen som täcks av en typ packning. Sedan så trycker man på en knapp och då sätter en pump igång och så blir det ett vakuum. Sedan så trampar man på en pedal och packning dras bort och skiten sugs ner till tanken genom ett smalt plaströr. Men nu var det alltså stopp och en massa dynga låg i underskålen.

Nu var det alltså dag att jobba. Bort med golvmattan på toan och lite annat. In med en hink och på med platshandskar. Tog fram en plastmugg. Värmde vatten. Stängde av 12 volten. Trampade på pedalen och sänkte ner muggen för att tömma så mycket som möjligt av det som fanns där i hinken. Bara så djävla äckligt. Men man gör vad man måste göra. Sedan så hällde jag ner ättika, citron och bakpulver för att lösa upp proppen. Skulle väl ta en halvtimme.

Det var sedan dags för att ta ut tanken men den sög sig fast. Hasse fick ta fram sitt specialredskap för att få ut den. Och då blev det bråttom för proppen var löst och det rann ut. Fick relativt snabbt dit en plastpåse som eländet kunde rinna ner i. Men det blev en hel del att torka upp och fy vad äckligt det var. Skönt att det löste sig.

Sen så gick ett ägg i sönder när jag skulle lägga det i kastrullen för att koka det. Men det mesta av äggvitan hamnade i kartongen men en del utanför. Så kladdigt. Och sedan så slog jag huvudet i en lucka som jag hade glömt stänga. Vilken förmiddag. Jag var sedan så jättetrött.

Sedan så började det blåsa och molnen försvann och det blev strålande sol men tyvärr inte så varmt. Om man hittat lite lä så hade det säkert varit väldigt varmt.

Gjorde inte så mycket mer resten av dagen mer än att gå ut med Zacko på några promenader. Fick hålla i kepan så den inte blåste av.

I kväll så lyssnar vi som vanligt på Karlavagnen och i kväll är det favoriten Christian Olsson som är programledare. I kväll handlar det om ”vad är det tråkigaste du vet och vad gör du för att få det roligare”. Ska bli kul att lyssna på.

Egentligen så skulle vi köra härifrån i morgon men vi har ju stått på bekvämligheten så länge att vi nog blir kvar en vecka eller så innan vi fortsätter ut i friheten. Måste liksom samla oss inför detta.

4 reaktioner till “Vilken hemsk förmiddag”

  1. Du hade en riktigt dålig förmiddag ser/läser jag. Men du verkar ju klara av både det ena och det andra! Inte har du tummen mitt i handen. Vad kostar det där ni står nu/dygn? Hoppas att morgondagen blir bättre. Tack för att du skriver varje dag.

    1. Man gör vad man måste göra, så är det bara, eller hur? Det kostar 6 €/dygn samt 2 € för el. Som medlem i HBK så har vi rabatt. Stå 7 dagar och betala för 6 dagar. Eller 30 dagar för 200 €. bra pris. Tack för att du läser.

Kommentarer inaktiverade.