Is utanför dörren

2018-01-16

Det blev varmare under natten och i morse var det 15 plus. Luftfuktigheten var skyhög och på gränsen till ett lätt duggregn och himlen var ljust grå. Inga tunga regnmoln och det var ju positivt. Kändes lite kvalmigt tyckte jag. Bara för info så gick vi den ”vanliga” rundan och kollade på husbilarna vid Bombeiros. Fanns omkring 15 husbilar där.

För någon vecka sedan så såg jag att det var dags för att avfrosta frysen. Men eftersom jag är otroligt bra på att skjuta upp sånt som jag inte tycket är roligt så gjorde jag det. Men idag så kände jag att det verkligen var dags. Går ju egentligen rätt så fort. Ut med maten ur frysen och la det i en påse och stoppar runt tidningar. (Det var mycket mat). Sedan in med en kastrull med mycket hett vatten. Väntar i ca 20 minuter och sedan så lossnade isblocket, som sitter i frysen längst bak på väggen, i nästan ett helt stycke. Har en handduk på botten där isen hamnade. Lyfter ut den och slänger ut isen utanför dörren. Sedan torkas det torrt och det frysta flyttar in igen. Kändes bra att få det gjort.

I kväll så åt vi Småländska isterband (från frysen) med dillstuvad potatis (dill från frysen) med inlagda rödebetor (från Felix) och det var bara så jättegott.

Som vanligt så lyssnar vi på radion och ikväll så blir det Karlavagnen efter sporten.