En dag till

2024-05-10

Flikar av himmelen som vi ser genom fönstret mellan höghusen var mestadels blå med höga tunna moln. Temperaturen mellan 16 – 23 plus enligt klart.se. Skapligt väder här för närvarande. I bakgrunden syns köpcentret.

Här det lätt att gå uppför eller nedför när man ska till köpcentret när man går med rullator. Vid alla övergångsställe dit är det fasade trottoarkanter.

Blev en promenad till Carrefour i dag. Köpte en Caesarsallad som vi ska äta till middag i kväll. Blev även lite annat som inte behöver stå i kylskåp. Vill gärna ha lite att äta om man blir sugen.

Vid halvtvå tog vi hissen ner till foajén. Dags för kaffe och en minimuffins. Smakade alldeles utmärkt även i dag.

Väldigt mycket folk som väntade på att lunchen skulle serveras. Det var ett väldigt sorl. När den sedan serverades så blev det halvtomt.

När vi hade druckit vårt kaffe tänkte vi flytta över till ”våra” fåtöljer men då var dom upptagna. Vi valde ett annat ställe att sätta oss på med utsikt över entrén. Nu var det mycket folk att titta på. Vi glor ju inte utan kollar lite diskret så klart.

Så kom det en buss och då blev det snabbt tomt. Vi flyttade över till dom bekväma fåtöljerna för att vara kvar en stund till.

Det kom ett stort sällskap till och dom skulle hämta sitt bagage som förvarades bakom en låst dörr. Nu blev det väldigt fullt igen. Kom strax en buss och hämtade dom och så blev det tomt och tyst.

Var dags nu tyckte vi att ta hissen upp igen till rummet. Tid för lite vila kändes det som.

Då tog jag i dörrhandtagen utan att ha satt i kortet och dörren öppnades. Vad nu då det skulle den absolut inte göra. Tog kortet och åkte ner till receptionen. Där talade jag om vad som var fel och damen som pratar bra engelska var där. Hon förstod med en gång vad jag menade. Vi träffades utanför rummet och jag tog i handtaget och öppnade dörren. Hon förklarade att det fanns några batterier under handtaget som skulle bytas ut. Detta gjordes sedan och det fungerade som det skulle. Självklar kom damen upp och knackade på och undrade om det nu fungerade som det skulle. Det gjorde det för jag hade just testat.

Salladen smakade bra och det var lagom mycket för att vi skulle bli lagom mätta.

Ett citat som brukar tillskrivas Mark Levengood (alternativt Mark Levengoods mormor) är ”Det är bara att bryta ihop och gå vidare” Det gillar jag!

2 reaktioner till “En dag till”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *