Måndag igen

Från en gata någonstans i Tyskland. Färgglada och trevliga hus.

2024-02-19

Lätt mulen morgon, 17 plus och bara en svag vind. Livligt på ställplatsen för det var många som skulle iväg på förmiddagen. Kö till serviceplatsen för det var många som ville tvätta husbilen innan dom gav sig iväg. Lite att titta på när jag gick runt.

Byggnadsarbetarna kom vid åtta och satte igång. En del hamrande hördes under dagen men för övrigt var det inte några högre ljud.

Blev sedan soligt och varmt inne i husbilen. Jag öppnade dörren och in hoppade Sotis med en gång. Bjöd på lite mat som han åt upp. Nosade väldigt noga innan han tog en ny tugga.

Efter maten blev det tvättning.

Han stannade sedan några timmar men han fick gå ut när vi skulle stänga dörren för kvällen. Då la han sig på fotsteget ett tag.

Stekte färdigrullade köttbullar till middag ikväll. Serverades med kokt potatis, brunsås och lingonsylt, smakade bra.

Senast lästa bok.

”En boning ytterst i havet” av Stina Jonsson en typ feel good roman. En rar berättelse där det egentligen inte händer så mycket. Det dricks mycket té och det fikas och äts ofta. Mycket fotograferande och långa tekniska dialoger om kameror. Mycket fin miljö/naturbeskrivning. Lite väl långsam tyckte jag. Dessutom var slutet helt förutsägbart.

Baksidestext

Efter tio år som änka och ensamstående mamma längtar Rakel efter gemenskap. Vännerna har tagit avstånd mer och mer, hennes föräldrar har gått bort. Och när Rakels två döttrar väljer att åka på roadtrip i USA får hon plötsligt betydligt mer frihet än hon är van vid. Vad ska hon göra med sin lediga sommar?

En dråplig vattenskada i familjens lägenhet gör att Rakel hastigt och lustigt blir hemlös. Lösningen på boendeproblemet blir en semester på pittoreska Västerö. I den lilla stugan vid havet tänds snart hoppet om ett nytt liv, men det dröjer inte länge förrän Rakel åter lyckas trassla till saker och ting. Tur då att där finns en fågelälskande fotograf som är villig att hjälpa henne med det hon behöver. Och det skadar inte heller att han faktiskt verkar vara riktigt intressant…

Blir ju lite tänk ändå!!

2 reaktioner till “Måndag igen”

 1. Lilla Sotis är mycket fin tycker jag. Undrar ni inte var han hör
  hemma ? Jag hade nog varit väldigt nyfiken.
  Vi har haft det lugnare med byggandet idag. Skriver lite i min blogg om det.
  Tyvärr har vi känt av tramontaine idag så det har inte varit lika varmt idag som igår.

  Ha det så bra!!!

  1. Jo vi funderar verkligen på var han kommer ifrån och även den andra kattens hemvist. Men katter är ju fria varelser och här går dom sin egen väg. Vilket även en del hundar gör.
   Oj nordlig vind då känns det svalare. Kul med nya ord tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *