Fortsättning 2001 – 4

Tog denna bild för några år sedan utanför kyrkan i Peniche och jag undrar fortfarande varför det stod en strykbräda där. Men jag gillar bilden.

2024-02-04

Det blev lite molnig under dagen men det var mest sol ändå. Värmen höll i sig på 16 – 20 plus och blåsten höll sig undan.

Som väntat var det många husbilar som körde iväg härifrån idag. Såg väldigt tomt ut när jag tittade ut över planen. Två av husvagnarna drog också iväg.

Otroligt vad det fortsätter hända en del otäcka saker i Sverige. Det skjuts och dödas, hus sprängs och bostäder förstörs vilket innebär att dom som bor där inte kan bo kvar. Fängelserna är överfulla och det får till följd dagliga slagsmål mellan internerna kan man läsa om. På vissa anstalter verkar det som att det är dom som som styr och personalen har i stort sett inget att säja till om. Man ska ju inte tro på allt vad man läser men en del är nog tyvärr helt sant.

Kycklinggryta med kokt potatis var jättegott i kväll.

Tillbakablick

Så tog vi bussen till Rom. Hållplatsen fanns precis utanför campingen. Det var en varm dag så lämnade takluckorna öppna så det inte skulle bli för varmt. Det var en vacker väg att åka på och nu kunde vi bägge två titta ut.

Kom fram till Rom och där var det hett. Hittade snabbt en servering där vi tog en öl och la upp en liten plan på vad vi skulle hinna med under dagen.

Vilken ordning vi besökte sevärdheterna kommer jag inte ihåg.

Fontana di Trevi kom vi till. Satte oss och njöt av folklivet Många olika språk hörde runtomkring oss. Många kastade mynt i fontänen och Hasse råkade få ett i huvudet. Vände oss om för att kolla var det hade kommit ifrån och en ung kille vinkade ursäktande till oss. Vi förpassade myntet till fontänen.

Spanska trappan fick också ett besök och vi satte oss där en stund och tittade på folklivet. Köpte även en flaska med kallt vatten.

Vatikanen gick vi också till. Där var det väldigt mycket folk för påven skulle visst visa sig där på eftermiddagen. Det var vi inte så intresserade av så vi gick runt och tittade en stund och sen letade vi oss tillbaka till bussen. Så mycket vi såg och upplevde den dagen eftersom vi promenerade väldigt mycket. Tänk vad mycket vi orkade på den tiden.

Tog sedan bussen hem igen. Nu började det störtregna och blåsa. Vädret slog om mycket snabbt. När vi kom till campingen så var Hasse i startgroparna i bussdörren och när den öppnades for han iväg som en raket i regnet. Vi hade haft myggnäten fördragna och där hade det mesta av vattnet stannat. La ett stort badlakan under luckorna innan vi öppnade dom så vattnet hamnade där och ingen skada var skedd och det var ju skönt.

Vi var trötta efter en mycket trevlig dag i Rom så vi gick till restaurangen och åt.

Hade en liten plan för nästa dag.

Kan man ju fundera över en stund men tror mest på det sistnämnda.

2 reaktioner till “Fortsättning 2001 – 4”

  1. Ja det är ruskigt allt som händer. En galen karl kastar syra i ansiktet på folk i Cheltenham, En annan knivskär tre personer på Gare de Lyon och så hittar man döda människor runt om i Sverige. Man blir helt ställd av att läsa om allt elände.
    Kommer ihåg hur trött man var efter en dagstur i Rom och det är ju så mycket att se också.

    Ha det så bra!!

    1. Visst är tiden och världen helt ur led. Eller hände det mycket förr i tiden också men det fanns inte så snabba medier då. Kunde ju gå veckor innan en så kallad nyhet kom till tidningen eller radion. Vad vet jag!!
      Men var ju helt slut efter alla intryck men så roligt att ha varit där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *