Nostalgi 9

En tidig morgon när det fortfarande var lite dimma i en småbåtshamns någonstans i Spanien.

Växlande molnighet med en del sol och 15 plus, ingen vind. För att vara vinter är det helt ok. Gick en sväng i närområdet, skönt att komma ut lite.

Vid åtta så kom byggarna hit. Dom jobbade rätt så tyst så vi hörde dom knappast. Blev lite livligare under dagen när dom slipade och delade på tegelstenar och körde cementblandare. Nu fortsatte dom med att mura utanför isoleringsplattorna. Går åt mycket tegel efter vad jag kan se.

Väntade på ett paket idag. CTT kunde tyvärr inte leverera det tidigare på dagen då kontoret var stängt. Men det skulle levereras senare under dagen. Vi väntade och klockan gick. Den kom inte förrän aldrig. Vi hade tänkt köra och handla i dag men vi tyckte det blev för sent. Det får vi göra imorgon istället.

Ikväll blev det spagetti med hemlagad köttfärssås och det var jättegott. Blev en del över och det är ju aldrig fel. Rester brukar smaka väldigt gott.

Nostalgi

När vi var på denna trevliga camping blev det en del promenader på förmiddagarna genom campingen till stranden och cykelturer på eftermiddagarna. Kvällarna avslutade vi på kaféet med en god Irish Coffe.

När det blev dags att köra så hade bi bestämt oss för att köra tvärs över landet till den andra kusten. Valde bort motorväg och det blev mycket höga berg och djupa dalar. Hisnande vacker utsikt var det. Stannade några gånger för att njuta av omgivningarna samt för att byta chaufför. Kom till en skarp kurva och där bakom låg det plötsligt ett stor slott som var en vingård. Stannade en stund och tittade oss omkring och köpte några flaskor vin.

Att köra den här vägen tog nästan dubbelt så lång tid men det gjorde inget. Vi kom fram till kusten så småningom och hittade en camping som hette Misano och det hette orten också. Körde fram till bommen och blev insläppta. Dom hade en liten plats till oss och det blev vi glada för. Här var det många träd och så skönt med skugga i värmen.

Gick en sväng för att kolla lite. På andra sidan gatan fanns det en pizzeria som även hade lite annan mat. En liten affär som hade det mesta som man kunde behöva. Fanns också en liten privat strand som tillhörde campingen. Stränderna här är oftast privata och tillhör dom olika hotellen.

På kvällen gick vi och åt stenugnsbakad pizza och det var otroligt gott. Efter maten så blev det kaffe och wiskey innan vi gick hem.

Bestämde oss för att bli kvar här några dagar.

Nu går vi med stormsteg mot våren och då dyker en del av dessa insekter upp.

2 reaktioner till “Nostalgi 9”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *