Nostalgi 8

En bit ifrån ställplatsen i vackra Smygehuk en dag i augusti.

2023-01-10

Inte så kallt i natt och det var 14 plusgrader på morgonen. Det var bara lite spridda moln och solen tittade fram mellan dom. Kändes en viss värme tyckte jag när jag gick ute på min runda.

Byggarna kom vid åtta och fortsatte mura. Ytterväggarna blev snabbt klara. Sedan så sattes det på isoleringsskivor utanpå teglet och nu börjar det likna ett hus. Finns öppningar för två dörrar. Men nu kommer vi inte att se vad som händer inne i byggnaden när vi kollar från husbilen. Får gå närmre sedan och se om det går att titta in.

På eftermiddagen så var det dags för en cykeltur. Trampade på i 10 minuter med lämpligt motstånd och det kändes i benen. Det här blir nog bra. Behöver ju inte tänka på att orka trampa hem för jag är ju hemma hela tiden.

Nostalgi

På morgonen bestämde vi oss för att köra tillbaka till Italien. Nu valde vi att köra på motorvägen för att snabbare komma tillbaka. Vi körde söderut längs med kusten och började titta efter campingplats för äta och sova. Det var antingen fullt eller så var där en låg hängande bom som vi inte kom under. Tiden gick och det började bli lite sent. Men då hittade vi en campingplats som kunde få in oss om vi kunde stå bland tält och risiga husvagnar, motorcyklar och annat. Inga problem tyckte vi och parkerade. Skulle ju bara äta och sova efter en lång dag.

Dagen efter fortsatte vi söderut igen. Kom fram till ett litet samhälle som såg trevligt ut. Där fanns det även en stor campingplats som egentligen var fullsatt. Det var en plats med fastboende sommargäster och där var det trångt.

Vi fick köra efter en personal för att kolla om det möjligen fanns en plats. Nere vid stranden fanns en plats men där ville vi inte stå, ingen skugga alls. På väg mot utgången så fanns det en liten ledig plats liksom på en liten höjd med skugga. Hade precis blivit ledig. Ingen stor tomt men vi fick plats där. Här såg vi ut över ett hav av tältdukar. Husvagn, förtält, uteplats och över allt detta en uppspänd tältduk. Ingen meter alls mellan ekipagen.

Här fanns det små mysiga butiker. En med bröd, en med kött och charkuterier, en med frukt och grönt, en med specerier och en med lite diverseprylar. Kö utanför alla. Jag skulle ha lite kött och vad det så fint ut. Skulle även ha lite skinka som pålägg. Expediten visade upp skinkan och undrade hur jag ville ha den. Jag visade några mm mellan tummen och pekfingret. Alltså fick jag en skiva som var rätt så tjock och lika stor som en större tallrik. Den räckte länge och var jättegod.

Här lärde vi oss att till stranden går man till på morgonen och på eftermiddagen. Mitt på dagen är det siesta då det är som varmast. På kvällen lagar man mat och sitter ute länge och äter.

Vi promenerade till by som verkligen var charmig. Åt på en av alla restauranger som låg tätt ner mot havet. Utanför campingen låg en stor uteservering som vi besökte på hemvägen och avslutade med en god Irish Coffe. Vi trivdes väldigt bra där och stannade i tre nätter.

Så kan det också gå. Gäller att kanske hitta tanken igen.

2 reaktioner till “Nostalgi 8”

  1. Ser framför mig campingarna på Italiens norra västkust och hur jobbigt vi tyckte att det var när vi körde med husbil då vi hade tre stora hundar. De behöver ju göra toalett och Italien var inte rätt land för hundar. Det är därför vi fastnade för Frankrike.

    Ha det så bra!!!

    1. Det måste verkligen varit jobbigt. Det ska ju vara avkopplande att resa runt. Nu har ni ju ert eget lilla paradis i Frankrike.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *