Blåst och regn

2023-10-06

Regnade mer eller mindre hela natten och förmiddagen samt blev mycket regn resten av dagen. Det var inte speciellt kall 14 – 18 plus. Blåste inget på morgonen men det blev väldigt blåsigt senare under dagen.

Vi vaknade alldeles för tidigt och kunde inte somna om. Lika bra att då gå upp vilket vi gjorde. Efter en stund så var bilen klar för avfärd.

Vi kom fram till Vianor en timme för tidigt och dom tog in bilen för att byta däcken på den med en gång. Drygt en timme senare var det klart och betalt. Ingen billig historia men att ha bra däck är mycket viktigt har vi fått lära oss.

Körde till Rydal och tömde postfacket på ett brev. Fortsatte till MM i Skene. Där var rätt så mycket folk och lite trångt i bland. Men det gick bra och alla var så vänliga. Blev påfyllt med en del som vi inte hittar i Portugal. Även Lidl fick ett besök. Hade slut på Saskia, kolsyrat vatten som jag är lätt beroende av. Lite annat också hoppade liksom ner i kundvagnen.

När det var avklarat drog vi söderut genom regnet och den kraftiga blåste. Från Borås till Varberg var det väldigt lite trafik men på E20 var det väldigt mycket trafik. Men det flöt på bra.

Stannad på en rastplats och fikade. I dag blev det frasiga äppelknyten som jag hade köpt på Lidl, dom är så otroligt goda.

Ut igen på E20 söderut. Körde över Hallandsåsen och sedan bredde underbara Skåne ut sig framför oss. Ute på Öresund gick vågorna rätt så höga. Skönt vi inte skulle åka med någon färja i dag.

Körde över Öresundsbron och här gällde det att hålla i ratten vilket det för övrigt gällde hela dagen. Om vi tyckte det var mycket trafik i Sverige var det ingenting jämfört med vad det var i Danmark trots att det förbi Köpenhamn är 4 filer.

Vid halvsex tyckte vi det räckte för i dag och stannade på en rastplats vid E20 som kändes ok. Gott om plats när vi kom men några timmar senare var det fullt. Har en kylbil i närheten som brummar på ibland och ibland tyst. Den absolut värsta sorten.

I morgon fortsätter vi till Tyskland, inte alls så långt dit.

10 reaktioner till “Blåst och regn”

  1. Hoppas att ni får en bra resa till Portugal. Tänker ofta på er och hoppas att ni får en fin tid i värmen. Hälsningar från både Rolle och mig.

    1. Skulle varit kul att träffas men vi broar i år. Grossenbrode på fam. Reise ställplats har blivit så dyr.

  2. Hörde från vår H att det blåste en hel del i skåne idag. Ni får köra ifrån regnet och vad jag så idag så blir det finare väder när ni lämnat Tyskland.

    Kör försiktigt och ha det så bra !!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *