Hastigt beslut

För tio år sedan promenerade vi i denna stad i Moseldalen. Så vacker och mysig.

2023-09-25

Natten var kyligt endast 10 plus alltså blev det en sval morgon med 12 plus strax efter nio. Soldis med diset försvann efter en kort stund. Körde lite värme för det var lite svalt inne tyckte vi.

I dag gick jag en morgonpromenad tvärs över gatan och till Lidl och handlade. Allt som stod på min lapp hade dom inte men i alla fall det som var viktigast fick jag med mig. Började på en ny lapp med en gång när jag kom hem igen.

Sedan var det dag för Hasse att ta sig en sväng. Han gick ner till centrum vilket ligger i närheten. Lite att titta på och det är ju alltid trevligt.

Satt sedan och surfade runt och slappade. Vid tolv tyckte Hasse att vi skulle köra vidare och det var en bra idé tyckte jag. En kvart senare var vi på väg igen. Det blev väg 31 åt nordväst. Inte mycket trafik. När vi var strax utanför Nässjö blev det stopp i en kö. Stod en vakt och stoppade trafiken. Stort och långt vägbygge där dom bara släppte fram en rad i taget från olika håll. Dom ska bygga en mötningsfri väg i rätt så många mil. Tog 20 – 25 minuter att dels stå i kö och sedan köra mycket långsamt ett bra tag.

Jönköping körde vi förbi och där var det alltid rätt mycket trafik. Fortsatte sedan rastplats Kullen där vi stannade för kaffe och macka. Fortsatte sedan till Ulricehamn och där körde vi till Lekstaden ställplats och parkerade. Där var det tomt så vi står helt ensamma här.

Här utanför har träden börjat skifta till vackra höstfärger och löven singlar långsamt ner på marken.

Ikväll blev det pyttipanna från frysen med stekt ägg och rödbetor. Gott som vanligt.

I morgon blir det en ny förflyttning.

2 reaktioner till “Hastigt beslut”

  1. Det börjar väl tunnas ut med husbilar på ställplatserna nu misstänker jag. Lite väl kallt om nätterna kanske.
    Vi har haft riktigt varmt här idag och har även tagit fram fleeströjorna för på kvällarna är det kyligt tycker vi.

    Ha det så bra!!!

    1. Det är nu dags att köra till vinterförvaring tror jag för många.
      På era breddgrader har ni det så himla gott. Och det unnar jag er verkligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *