Kvavt och kvalmigt

2023-06-20

Växlande molnighet, svag vind och 17 – 25 plus. Jag gick en promenad på morgonen innan det blev för varmt.

Värmen var jobbig i dag. Det var så kvavt och kvalmigt. För övrigt var det i stort sett helt händelselöst. Blev en kort promenad mot kvällen bort till tömningen. Dags för skitjobb vilket är min avdelning så att säga.

På kvällen fick vi ett fat med kall vattenmelon av Omer. Det smakade verkligen gott i värmen.

Stekte sedan några skivor falukorv och gjorde lite potatis i af. Väldigt enkelt och lättlagat och det gick fort. Lagom lite att äta i värmen.

Enligt prognosen ska det bli regn och svalare i morgon. Inte mig emot!

”Satans sommar” av Kim Faber, Janni Pedersen är en mycket välskriven och spännande polisroman. Det är en helt sanslöst otroligt historia som utspelar sig här. Mycket läsvärd och jag ser fram emot nästa bok i serien.

Baksidestext:

Martin Junckers hustru, Charlotte, får ett anonymt tips: Den fruktansvärda terrorattacken för sex månader sedan kunde ha undvikits.
Charlotte är grävande journalist och konfronterar Juncker, som utreder brottet, men han fruktar för både sitt eget och Charlottes liv om hon ger sig djupare in i frågan. Junckers gamla kollega Signe är mer benägen att hjälpa Charlotte, men hon har sina egna utmaningar att brottas med. När det visar sig finnas en koppling mellan terrorbrottet och ett lik som hittats i Kongelunden släpper Signe ändå alla sina personliga problem och satsar allt på att få fram sanningen.
Juncker befinner sig i Sandsted, plågad av mardrömmar efter sin fars död. När en av stadens advokater hittas mördad i stadsparken kastas han in i en omfattande utredning som också visar sig ha anknytningar till hans eget förflutna.  

En kommentar till “Kvavt och kvalmigt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *