En ny vit vägg

En underbar strand någonstans i södra Europa. Ser helt underbart ut tycker jag. Finns ett fel med sandstrand och det är sanden som är så svårt att bli av med! Men vackert är det!

2023-04-28

Lätt mulet i dag men det var övervägande soligt, 15 – 20 plus och endast en svag vind. Gick som vanligt en liten morgontur och även i dag blev det med Rulle. Känns stabilt och bra att ha med honom som stöd och sällskap. Gillar att han är mycket tystlåten!!

När jag kom tillbaka så var det omkring 15 husbilar här och antalet minskade sedan något. Under eftermiddagen mot kvällen så bara drällde det in husbilar här.

Sent på förmiddagen så kom det hit en husbil som körde runt några varv för att hitta var han ville parkera. Trots att det var många lediga platser så skulle den parkera bredvid oss. Nu blev det en ny vit husbilsvägg som skymmer utsikten. Ja, ja inget vi kan göra något åt. Även framför oss så kom det en och parkerade.

Så tog även denna fredag slut och jag undrar hur många husbilar det är nu en fredagskväll. Det ska jag kolla när jag tar min vanliga promenad på morgonen innan dom hinner att köra iväg!

I kväll åt vi råstekta klyftpotatis som var så gott kryddade tillsammans med kycklingben. Även dom var bra kryddade. Jag använde salt och grovmalen pepparblandning, vitlöksgranulat samt chiliflakes samt att jag steker dom i smör med några stänk av kinesisk soya. Steker även kycklingbens med samma kryddor. En klick av Rydbergs goda Beasås var inte fel och det var det inte heller med så läckert goda små tomater.

”Havsörnens skrik” av Karin Smirnoff var som dom andra böckerna i ”Milleniumsserien” väldigt spännande. Salander ångar på som vanligt. Nu kommer även Svala in även kallad ungen. En tjej med tydliga likheter med Salander som är hennes faster. Trots att jag tycker denna bok var bra så tycker jag fortfarande att den första boken i denna serier är bäst.

Baksidestext:

Bortom medias spotlight försiggår en rovdrift i Norrland, dagens vilda västern där rika storföretag inte skyr några medel för att komma åt naturtillgångar och landytor. I skuggmarkerna agerar kriminella gäng, lockade av det enorma inflödet av nya pengar.                          

Mikael Blomkvist sätter sig på tåget till Älvsbyn för att gå på sin dotters bröllop men dras in i händelser som får honom att hitta tillbaka till sina rötter som grävande journalist. Lisbeth Salander befinner sig också norrut för att knyta ihop ett avklippt familjeband, och än en gång korsas deras vägar. Tillsammans hamnar de i stormens öga i den lilla orten Gasskas.

Så kan det vara ibland.

2 reaktioner till “En ny vit vägg”

 1. Kryddningen är ju faktiskt det viktigaste när man lagar mat. Nu har ju försommaren startat så antal husbilar som är ute och rör på sig nu.
  Vi åt baconsushi som år så gott till kvällen idag.
  Shortsväder är ju underbart. Har gått runt i mina yogabyxor idag som är supersköna men inte direkt bar att ha nu när Turbo fäller. Men jag har borstat henne så det ska snart vara klart.

  Ha det så bra !!!

  1. Baconsushi var något nytt för mig. Googlade på det och det verkar absolut vara något som jag skulle gilla.
   Turbo har ju mycket päls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *