Städdag i Peniche

Bilden är från Calpe när det var regn och dimma. Klippan syns inte i dimman. Så är det också i bland!

2023-03-30

Om vädret finns egentligen inget nytt att skriva. Fortsätter på samma trevliga sätt dom det har varit dom senaste dagarna. Gillar att det är vad jag på svenska skulle säga lagom varmt. Kan inte annat än att trivas och må bra.

Husbilar kör och kommer hit och det håller sig omkring 20 – 25 husbilar varje natt här. Tror det kommer att öka till helgen!

Utanför ställplatsen har det nu städats. Ogräs har tagits bort i från trottoarerna samt det som växte invid murarna. Området framför kyrkan har blivit befriat från ogräs och ser nu så fint ut. Gräsmattan som lyser så grön och grann här utanför har blivit klippt och kanterna ansade. Den växer mycket bra för den är välgödslad av alla hundar som använder den ofta. Finns ju många gatuhundar som gör både det ena och andra här. Dom har ju liksom ingen som plockar upp efter dom och ingen har upplyst dom om att man ska göra det!!! Och hur skulle dom göra det?? Tror dom skiter i det! Ha, ha.

Här händer det inte så mycket om dagarna och det tycker vi är skönt. Kollar lite på folk som rör sig häromkring. I kväll så hade det kommit en husvagn hit strax innan dom stängde klocka sju. En stund senare så såg vi några lätt förvirrade människor utanför dusch/toalett utrymmet. Hasse trodde dom behövde mynt till dusch/toa och ropade på dom. Så var det, mamma med dotter ville duscha och hade fel mynt. Hasse växlade då två 50 cent mynt till ett 1 € och det blev dom så glada för. Så roligt att kunna hjälpa till när man kan det! Just detta mynt behövs till duschen.

Funderar på att köra och handla i morgon. Har en liten lista på tillväxt och den växer rätt så fort. Men så fick jag reda på att momsen på rätt så många livsmedel tas bort den 1 april så nu funderar jag på om vi ska vänta en dag till med att köra till Aldi. Men i och för sig så är ju matmomsen på hälsosamma livsmedel bara 3 % i Portugal så det blir ju inte så stor skillnad. Tror det kommer att vara mycket folk i affären när detta inträffar. För vår del blir det som det blir.

Något som jag funderar över är varför vin har 13 % moms, är det möjligen lite till hälften hälsosamt?

Detta ser ju hälsosamt ut. Kan ju så klart räknas som fasta i dessa fastetider. Men så klart roligare än att bara låta bli att äta. Är inte religiös över huvud taget och tycker det mesta av detta är trams. Tyck vad ni vill.

Eller är det morotsjuice?

4 reaktioner till “Städdag i Peniche”

 1. Näe inte morotsjuicen men jag har faktiskt börjat dricka tomatjuice på morgonen. Så gott tycker jag. JR fortsätter med apelsinjuice.
  Våren håller sitt tag om oss och det är så skönt.

  Ha det så bra !!!

  1. Men smakar inte tomater bäst i den form som dom är?
   Härligt att våren nu fortsätter, kan inte bli bättre.

 2. Hej Eva och Hasse
  Vi har följt er under många inlägg de senaste åren. Jättekul att nu ni hamnat ner till ert favoritställe efter alla vedermödor…

  Vi har nyss lämnat Spanien för ett par veckor sedan…och åter nu i snöiga Värmland.

  Kan ni ge tips och kostnader att åter åka ner till Spanien vad det kostar att åka betalvägar förbi Frankrike.
  Vi har undvikit betalvägar både ner och upp. Ganska jobbiga förutom Clermont A75.

  Vi har färjat över Grenå-Halmstad 5 timmar men känns jobbigt då Öresundsbron med flera kanske är bättre…skulle gärna ha mer info av er som gjort resan neröver massa ggr…
  Om ni vill kolla vår senaste resa finns det på instagram

  stefanochbrittsresor

  1. Hej och så roligt att ni har följt oss en tid. Vi trivs så bra nu där vi är.
   Inte alls roligt att var tillbaka i snö och kyla som ni nu är.
   Kan tyvärr inte ge tipps eftersom jag har typ noll koll på kostnaderna.
   Vi väljer alltid betalvägar och har kommit fram till att det kostar ungefär lika mycket som att köra andra vägar som är längre och mycket långsammare. Motorvägsavgift genom Frankrike omkring 2000 – 2500 svenska kronor. Inte så där roligt att köra genom omkring 50 rondeller och massor av småbyar. Ut och in, så trist.
   Vi föredra att broa med anledning av att jag avskyr att åka båt. Det är så trist och jag känner mig så innestängd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *