Sista dagen i mars

Bilden är från en strand i Calpe. Var rätt så länge sedan som vi var där.

2023-03-31

I dag så blev det en tillfällig försämring av vädret. Det kom lite regn här på morgonen och då var det så klart mulet. Det regnade lite när jag gick iväg med latrintunnan för att tömma den men det kändes faktiskt bara uppfriskande dom minuter som det pågick. Var möjligen lite kvavt ett tag men hyfsat varm och det var så där 16 – 18 plus.

Hasse gick en lång promenad i dag. Den gick till Lidl där han tog sig ner för den väldigt höga trappan. En vänligt medmänniska bar ner rullatorn till honom. Här i Portugal är alla jämt så hjälpsamma när man ber om hjälp. Behöver inte kunna språket utan teckenspråket fungerar så bra.

Han handlade på Lidl och det som var viktigt i dag var dom underbart goda äppelknyte som finns både här och i Sverige. Lite annat fanns också med i korgen när han kom hem. Tittade på honom när han kom i genom porten och då gick det trögt. På hemvägen hade han gått rundan förbi Aldi och det var en lång väg. Tog omkring en timme för Hasse att komma hem igen. Han var mycket trött. Drack en del vatten och gick sen och la sig en stund. Han behövde verkligen sträcka ut sig en en stund på sängen. Han somnade och det tyckte han var så skönt. Visst hade han en del träningsvärk men det var helt ok.

På förmiddagen slutade det regna och sedan blev det växlande molnighet med en del sol. Precis som det har vanligt här sedan vi kom hit. Vädret är bara helt ok.

Våra goda äppelknyten åt vi sedan på eftermiddagens med en god kopp kaffe och vad vi njöt av dom. Dessa bakverk gillar vi verkligen.

Rätt många körde härifrån i dag och det såg lite tomt ut ett tag. Men mot kvällen fylldes det på igen. Vi fick en ny granne så utsikten över planen försvann. Inget att göra något åt och dom kör väl igen om någon dag.

I kväll åt vi färdigköpt potatisgratäng med fläskyttefilé i skivor med beasås. Smakade väldigt gott.

2 reaktioner till “Sista dagen i mars”

  1. Ska bli varmare om någon dag så detta lågtryck som varit är endast tillfälligt.
    Duktigt av Hasse att traska iväg och handla. Men jag tror att den promenaden är nyttig.
    Ha det så bra !!!

    1. För närvarande är han rätt så träningsvillig vilket är väldigt bra för honom. Så roligt att se att han går bättre dag för dag.
      Det är bra att röra på sig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *