Har det så bra här

2023-03-25

Solen lyste från en klarblå himmel denna morgon Det var 12 plus och en del varmare i solen. På eftermiddagen kom det några tunna moln som skymde solen lite men det var fortfarande varmt.

Jag tog i dag ett beslut om att nu blir det inga mer strumpor mer för mig. Så skönt att nu få var barfota och det gillar mina fötter. Mina tår älskar nu att få vifta fritt och ändå vara varma och må bra.

Jag har inte slutat läsa men det har inte blivit så mycket på sista tiden. Denna bok tog slut häromdagen. Det var ”Röd drottning” av Juan Gómez-Jurado. Det var en väldigt spännande och annorlunda story. Utspelar sig i Spanien på en del platser som jag känner till. Den håller ett bra tempo hela tiden och det finns inga ”dö punkter”. Dessutom så är det ibland roliga och rappa repliker och några otroligt töntiga poliser.

Detta var den första boken jag läst av denna spanska författare men hoppas att det inte är den sista.

Baksidestext:

Antonia Scott är speciell. Väldigt speciell. Hon är varken polis eller kriminolog Hon har aldrig använt pistol eller burit polisbricka, men har löst mängder av svåra brott. Hon har en exceptionell förmåga att ta in enorma mängder detaljerad information och se samband som ingen annan ser.

Men nuförtiden vägrar Antonia att lämna sin lägenhet och hon tar inte heller emot besök. Efter att hennes senaste uppdrag slutade i katastrof har hon barrikaderat sig i hemmet. Men när sonen i Spaniens mäktigaste bankirfamilj hittas mördad i familjens rigoröst övervakade hem och dottern till en av världens rikaste män, en mogul i textilbranschen, kidnappas på väg hem från en hästtävling, måste Antonia lockas fram ur sitt gömsle.

Polisen kan inte kopplas in. I stället får ett hemligt europeiskt nätverk Röd drottning som verkar i utkanten av lagens ramar, i uppdrag att lösa fallet. Men det är en kamp mot klockan och Röd drottning kommer inte att lyckas utan Antonia och hennes övermänskliga förmåga att lösa omöjliga brott. 

I dag åt vi goda rester från i går.

2 reaktioner till “Har det så bra här”

    1. Men av med strumporna nu fegis! Dina fossingar kommer att gilla det!!
      Är säker på att vi får en underbar början på veckan. Och det hoppas jag ni får också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *