Elstöd!!

Castell de Ferro har en fin strandpromenad som som går från ställplatsen in till byn där den fortsätter en bit till.

2023-02-28

Sista dagen i februari var solig men inte särskilt varm. På natten hade det varit flertal minusgrader så det fanns en del frost på marken vilket försvann så fort solen nådde dit. På dagen blev det 4 – 8 plusgrader. Kändes dock lite kyligt på morgonrundan.

I dag fick jag mitt elstöd utbetalt. Det uppgick till hela 4 kronor. Hade under den tidsperiod det gäller förbrukat 8 kWh och ersättningen var 0,50/kWh. Trodde det var dom med hög förbrukning som skulle få detta stöd. Det här känns bara löjligt.

På eftermiddagen kom det hit två husvagnar med utländska skyltar och dom var från Irland. Dom parkerade sina husvagnar och så släppte dom ut sina barn. Det var minst 6 stycken som började fara runt utan att någon brydde sig. Några av pojkarna ställde sig helt lugnt och kissade utanför personbilen. Dom var så där 5 – 6 år gamla och det var tydligen ett helt ok beteende eftersom ingen i sällskapet sa till dom. Vis av vissa erfarenheter så kändes detta inte alls bra. Tydligen ska dom vara här en vecka och hoppas att det inte kommer hit flera irländare! Deras rykte är ju inte så bra!

Jag gick en promenad i solen på eftermiddagen och letade efter något vårtecken. Hittade detta i en odlingslåda bredvid villavagnen som står här. Där ligger solen på mest hela dagen. Inte mycket som sticker upp men det finns där.

I kväll fick af verkligen jobba och det gjorde den bra. Dags att testa frysta Fish´ & Crisp och dom blev goda. Så klart blev det pommes till och till det åt vi majonäs. Det smakade gott men inte så gott som när vi åt det första gången en sommar för många år sedan ute på Marstrandsön.

Läst klart ”X” av Pascal Engman. Mycket bra och välskriven polisroman som tar upp ett väldigt stort problem inom vissa lagsporter. Mycket högt tempo som accelererar mot slutet. Hans böcker kan jag verkligen rekommendera.

Baksidestext:

Sport- och spelindustrin exploderar, men bortom onlinebettingen finns en underjordisk marknad där de stora transaktionerna sker genom matchfixning, våld och korruption. 

En mördad fotbollsfru i en lyxvilla på Lidingö. En pojke i förorten med en framtid som idrottsstjärna. En utstött mellanstadielärare som drömmer om att bli sedd för den hon är. I den senaste delen i serien om Vanessa Frank vävs deras historier samman till ett fartfyllt drama och en omöjlig ekvation. Nu måste polisinspektör Vanessa Frank hitta den okända variabeln X innan det är för sent. 

X är en rafflande resa in i de kriminella nätverkens värld. Sportindustrin är en av vår tids mest transaktionstäta marknader och ett fotbollsproffs kan idag tjäna miljarder. Baserad på gedigen research har Engman skapat en fiktiv thriller om det skoningslösa spelet bakom spelen . Med sina mångbottnade karaktärer är X en djuplodande spänningsroman om människans starkaste drivkrafter.

Pascal Engman var tidigare journalist och krönikör på bland annat Expressen. Sedan debuten med Patrioterna (2017) har han hyllats av en samstämmig kritikerkår för sin sylvassa iakttagelseförmåga och höga relevans i vår allt brutalare samtid. I Vanessa Frank-böckerna avhandlar han extrema samhällsfenomen som högernationalister, incels och islamister. Frågor om klass och identitet är beståndsdelar som löper som en röd tråd genom Pascal Engmans författarskap. Han är idag en av de mest lästa författarna i sin generation.

2 reaktioner till “Elstöd!!”

 1. Jag har försökt få JR att köpa fisk utan panering som i de flesta fall bara är som grus i munnen. Så tycker jag i alla fall.
  Men som sagt smaken är som röven, klöven.
  Vi har äntligen haft en dag med sol och åt faktiskt ute idag.
  Ikväll blev det en räkmacka som vi själva fick tillreda. Alltid gott och något vi brukar göra då och då.

  Ha det så bra !!!!

  1. Viss färdigpanerad mat smakar bara panering, inte gott alls.
   Skönt att kunna äta ute. Räkmacka, alltid gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *