Soligt men kallt

Här var det trevligt att promenera. Denna strandpromenad finns i Castell de Ferro.

2023-02-18

Stormen Otto var jobbig i natt. Husbilen gungade kraftigt i stormbyarna och det var obehagligt. Framåt morgontimmarna hade det gått över till vanlig blåst.

Molnen hade följt med stormen bort och dagen blev solig. Inte så varm, 5 plus men det kändes kallare för det blåste fortfarande en del. När jag gick ut så låg det en del nedblåsta små kvistar på marken men inga större grenar. Tyckte det var kallt att vara ute men njöt av att solen lyste och att det var så ljust.

Hade sovit rätt så dåligt i natt så vi var rätt så trötta i dag. Skönt att bara ta det lugnt och ta en tupplur på dagen. Det behövdes verkligen och sedan kände vi oss lite piggare.

Trots att det kändes rätt så kallt ute så blev det en promenad på eftermiddagen i solen. Får passa på att komma ut när den lyser och vända ansiktet mot den en stund. Värmer lite i alla fall.

Vi har en husbil framför oss och en liten plåtis en bit bort och personerna i dom bilarna umgås. Dom har suttit ute under dagen och på eftermiddagen så grillade dom och åt ute. Eftersom det var rätt så kallt hade dom vinterkläder på sig och var insvepta i filtar. Vi föredrar att vara inne i värmen och kommer inte på tanken att sitta ute när det är så kallt. Men var och en gör ju som dom vill.

I kväll blev det en ”allt i ett” mat i af. Gjorde en kryddigt köttfärs och skalade potatis som jag skivade tunt. La ett lager potatis i botten och fortsatte med hälften av köttfärsen. Tog riven ost och strödde på i ett lager och la sen på resten av köttfärsen och avslutade med potatisen ovanpå. Hade lagt ett smörgåspapper i botten.

Tillagades i 180 grader i 30 minuter då jag kollade hur det såg ut. Blev 10 minuter till. Det blev väldigt gott, möjligen var potatisen i botten inte helt mjuk men det gjorde inget.

Lyssnade och tittade på Mello i kväll. Var rätt så trista bidrag tyckte jag. Men dom som gick vidare var dom som var snäppet bättre än dom andra.

Nu är det ingen blåst och husbilen gungar inte så jag hoppas att sova gott i natt.

Det återstår att ta reda på i morgon eller någon annan dag.

2 reaktioner till “Soligt men kallt”

  1. Jag har fått myggbett!!! Sablar vad det kliar på foten och vi är på upphällningen av vårat stift som lindrar klådan. Ujjjj
    Jag vet var JR ska åka i morgon annars klipper jag inte hans hår som jag lovat.
    +25 idag och vad vi njöt av dagen.

    Ha det så bra !!!!!

Kommentarer inaktiverade.