Längre dagar

Ännu en bild ifrån strandpromenaden i Almeria. Den är rätt så lång.

2023-02-12

Det var väldigt ljust i dag och solen syntes lite svagt bakom molnen. Skönt när det inte är helmulet och grått. Var inte så varmt ute trots att termometern visade på 8 plusgrader när jag gick ut. I dag utan vantar och det gick fast händerna blev lite kalla.

Kokte ägg i af och idag blev dom väldigt lyckade. Mycket bekvämt att koka äggen i af. Kräver ingen passning som det gör när man koker dom i vatten i kastrull på spisen. Om ett ägg spricker och vitan rinner ut så kan det bli överkokning och det forsar ut på spisen. Inte bra när man har gasolspis, kan bli problem då. Dom små hålen som gasolen kom utifrån kan bli igentäppta och det kan vara lite svårt att få rent.

I dag var det lugnt som vanligt här. Eftersom vädret var rätt så behagligt blev det några promenader för både Hasse och mig. Härligt att komma ut och röra på sig lite.

I dag så plockade vi bort det som fanns under den soffan som elverket finns så att teknikern kan komma åt det. Görs utifrån men man måste ta bort en del av taket för att ta bort fronten. Invecklat, nä inte alls bara svårt att förklara! Annat som kan vara i vägen för det som ska åtgärdas flyttar vi på i morgon innan vi kör till Codat. Ska vara där 9.30 och det är ju inte så himla tidigt så det hinner vi med.

Vad härligt det börjar bli nu med allt längre dagar. Det är ljusare tidigare på morgonen och ljusare längre på kvällen. Och det kommer bara att bli bättre och bättre!

Värmde frysta köttbullar i af vilket gick väldigt bra. Kokte makaroner (på vanligt vis) och det blev en enkel men god middag. Riven parmesan och ketschup på makaronerna tycker jag är busgott.

Efter verkstadsbesöket kör vi troligen till Skene för att handla lite. Helt otroligt men det fattas faktiskt lite trots att jag har handlat så mycket sista tiden. Förbrukningsvaror med begränsad hållbarhet kan man ju inte köpa hur mycket som helst av.

Kan jag inte annat än hålla med om!

4 reaktioner till “Längre dagar”

 1. Skönt att ni kunnat vara ute för er vi njuter varje dag nu att kunna vara ute.
  Vi har börjat hör fler olika fågelläten nu så det är flyttfåglar som börjar flyga norrut. Snart kanske näktergalen dyker upp.

  Ha det så bra!!!

  1. Vid denna årstid är det så värdefullt att kunna vara ute i ljuset och solen.
   Ska bli underbart när flyttfåglarna kommer hit.

 2. Åh, så härligt att höra att det ljusnar för varje dag.
  Här ljusnar det oxå i dubbel bemärkelse, jag fick komma hem igår em till Kent. Vilken glädjens dag!
  Även om jag är väldigt matt o svag så har jag i alla fall 1,5 månad att få njuta av Portugal innan vi åker hem till Sverige.

  1. Det var roligt att höra. Förstår att du är jätteglad.
   Ta det nu lugnt och krya på dig och ha det så det så bra resten av tiden i Portugal. Hoppas ni får det soligt och varmt.

Kommentarer inaktiverade.