En vanlig tisdag!

2022-12-27

Började blåsa lite i dag och det var faktiskt enligt väderprognosen. Var någon plusgrad men vinden var verkligen iskall. Jag började frysa rätt så fort när jag gick ut så det blev en något kortare morgonrunda. Dessutom var det väldigt halt ute på gatan så där ville jag inte gå. Precis när jag hade vänt så kom det en jättestor tradare ifrån den andra vägen och svängde ner där jag skulle ha befunnit mig. Drog en tung suck av lättnad, så skönt att jag hade vänt. En stund senare så såg jag att det kom en stor timmerbil (finns det små?) körande där jag skulle ha befunnit mig en kvart senare. Slapp alltså att trängas med den också. Jag promenerade runt inne på campingen i stället och det kändes bra. Inga stora fordon att gå ner i diket för och inte halt någonstans.

Men det där med halt undrar jag lite över. Gårdagens stora vattenpölar hade krympt en del och det som nu var kvar av dom hade frusit till is. Trots att det var upp till 5 plus under dagen och en del sol så fortsatte dom med att vara frusna. Kan det möjligen bero på att marken fortfarande hade minusgrader? Gick bra att gå runt dom.

Om man gör inget eller gör mycket så går tiden i alla fall. Det är något som ingen kan göra något åt oavsett om man är diktator, president, kung, kejsare eller har någon annan tjusig titel. Den jord som vi lever på gör sina egna val som vi inte har någon makt över även om vissa fraktioner vill tro det. Det som sker det sker. Och så har det varit i milijontals år tillbaka.

Hasses kontaktsköterska på onkologen ringde i dag på förmiddagen och undrade hur han mådde. Det är jag som håller kontakten med personalen angående hur Hasse mår. Det har vi kommit överens om. Alltså så frågade hon om hur Hasse mådde. Jag svarade att det var likadant som i förra veckan. Ingen förändring. Hasse mår förhållandevis mycket bra med tanke på den tuffa behandling som han har genomgått. För att skämta lite: ”äter som en elefant och skiter som en häst” eller tvärtom. In och ut är alltid av intresse. Är så viktigt att dessa kroppsfunktioner fungerar som dom ska. Vi pratade även om lite annat och den rara och omtänksamma kontaktsköterska lät nöjd med det jag hade att förmedla till henne. Tycker det är så bra med denna uppföljning på telefon. Detta är vården i Sverige när den funkar som den ska vilket den faktiskt oftast gör.

Troligen kommer vi att stanna kvar i Sverige och kylan detta tills läkarbesök samt röntgen är avklarat. Hasses läkare läkare som vi träffade för två veckor sedan avrådde oss för att köra iväg. Om det skulle hända något så kunde det kanske bli svårt med vården och försäkringen skulle kanske inte gälla då om det blev någon typ följdsjukdom. Alltså blir vi kvar här trots att vi avskyr detta väder med kyla och eventuellt snö.

Har tänkt köra och handla en del i morgon men vi får ta beslut om detta när vi vet hur vädret kommer att bli. Men vi har i och för sig mat för ca 10 dagar framåt.

Annars så får vi ju handla på Coop och få maten hit körd. Går absolut ingen nöd på oss.

I kväll åt vi enkelt och lättlagat, stekt falukorv med makaroner. Detta är faktiskt den mat rätt som är mest populär bland svenskar i Sverige. Inget som förvånar mig. Möjligen är det lite mer populärt med mjölkstuvade makaroner till falukorven eller färdiglagade köttbullar!

Så har denna dag också försvunnit tillsammans med alla dom andra. Där blir det nog aldrig fullt eller hur?

7 reaktioner till “En vanlig tisdag!”

 1. Det där med stuvade makaroner kan jag avstå men makaroner med falukorv är gott. Vi åt laxgratäng idag och det är gott.
  Tråkigt väder ni har och vi har mildare men grått just idag så det är inte så roligt. Bara det att vädret i morgon kan vara hur soligt som helst och inte som i Sverige att har gråvädret kommit så håller det i sig.
  Halvvägs till ett nytt år nu då.

  Ha det så bra!!!

  1. Laxgratäng, var det med färsk, gravad eller rökt lax. Skulle jag också vilja göra.
   Vädret är så trist. Men regn och milt är bättre än snö och kallt.
   Nu närmar vi oss ett nytt år men jag tror inte att det blir några större förändringar.
   Men ha det så bra ni också.

 2. Vi önskar er en god fortsättning på året och ett gott nytt år!
  Skönt läsa att vården fungerar bra och att kontaktsköterskan hör av sig. Gäller få stöd, när det är tufft runt om kring en.
  Här har det börjat snöa. Inget jag uppskattar, då jag måste iväg ut.
  Elisabeth

  1. Tack detsamma
   Väldigt bra när det fungerar som det är tänkt.
   Snöat halva dagen, nu regnar det.

Kommentarer inaktiverade.