Annan dag vad då!

Så här såg det ut för 5 år sedan på stranden i Peniche

2022-12-26

Den här måndagen har det regnat mycket. Och egentligen ännu mer. Är så glad för att det inte var snö som föll ner över oss. Blev en del stora vattenpölar men dom kan man gå runt utan större problem.

Inte så kallt i dag faktiskt hela 5 plus och det kändes helt ok. Men jag tog på vantar i alla fall när jag gick ut med Gustava på en vanlig morgonpromenad. Regnade lite, mycket lite faktiskt så jag blev bara mycket lite våt. Inget som bekymmrade mig. Men skönt att vara varm om händern.

Egentligen är det inte ett dugg jobbigt att vara ute. Det som är jobbigt är att ta på sig en massa kläder och vinterskor innan man ska gå ut. Så mycket enklare när det är varmt så man bara tar på sig sandaler och inget mer och bara tar trappan ner så är man ute ute. Vi gillar inte kyla och den kalla delen av året i Sverige. Även om vi är i den södra delen av vårt avlånga land så tycker vi det är för kallt. Jag gillar när det är mellan 18 till 25 plusgrader. Då kan det vara sol eller inte som det ofta är på sommarhalvåret.

Men nu är det vinter och alldelses för kallt!

Husbilen som har varit här under helgen körde i väg i dag. Där har grillen varit ut i helgen och vad vi har sett så har den också blivit använd. Undrar vad dom har grillat? Hoppas det smakade gott!

Vår rara campingvärdinna kom och frågade oss om vi tyckte om lutfisk vilket vi inte gör. Men kanske ni gillar dopp i gryta då? Nä inte det heller. Men ett sista försök så kanske ni gillar ostkaka. Blev nekande även här. Men kanske vi kan ses över något annat som vi gillar framöver.

På eftermiddagen när det var ett uppeåll i regnandet så gick jag över till köket för att hämta lite kött ur frysen till kvällens middag. Eftersom jag inte har märkt upp vad som finns i plastpåsarna så är det jämt en chansning vad som finns. Men jag tog en påse som såg ut att innehlålla vad jag hade tänkt mig.

Trodde det var fäslytterfilé. ”Men om det inte var det så var det väl något annat” sa jag till Hasse när jag kom in igen. Men helt klart så skulle det var något ätbart annars hade jag inte fryst in det.

Men det var det kött som jag trodde det var. Blev en god middag med kantarellsås och kokt potatis och gelé. Ibland har man tur.

2 reaktioner till “Annan dag vad då!”

  1. Alltid bra att ha en del i frysen. Ikväll skulle JR ta fram lasagne trodde vi men det hade vi ingen så det fick bli laxgratäng till i morgon.
    Så kan det bli ibland.
    Känns inte denna tid mellan julhelgen och nyår som en lite avvaktande tid? Jag tycker det. Man väntar på att det ska ta slut och något nytt ska komma. Ett nytt år med bättre innehåll eller hur?

    Ha det så bra!!

Kommentarer inaktiverade.