Sista dagen i november

Portimao i november 2014. Mycket trevlig plats med underbar strand i Portugal.

2022-11-30

Vädermässigt såg det likadant ut i dag också. Promenaden kändes helt ok med den tjockare koftan som jag nu använder under jackan. Vantar ett måste när jag går med stavarna. Några fåtal plusgrader och ingen vind.

Hasse och jag åt frukost vid 10 tiden då det är lugnt i matsalen. Vi försöker att hålla avstånd och inte ha folk i närheten av oss. Finns kanske diverse smittor runtomkring som vi vill undvika. Händerna spritas ofta och det finns spritflaskor uppsatta vid alla gemensamma utrymme. Personalen är också väldigt noga med att hålla avstånd.

Tröttheten sitter fortfarande i vilket också förkylningen gör. Mycket bättre men väldigt långvarig.

Så var det lunch. Petade i mig lite pastaskruvar och köttfärssås, smakade varken det ena eller andra, något överkryddat som vanligt.

På eftermiddagen var det dags för en ny resa till strålningen. Resa med väntan tar mer än 4 gånger så lång tid som behandlingen. Vi åkte halv 3 och kom tillbaka halv 5, strålningen tar omkring 10 minuter. Men så är det, fler än vi som ska åka taxi så man får vänta på sin tur.

Sedan ringde jag för att boka resa till i morgon torsdag och fredag. I morgon är det som vanligt på torsdagar strålning 2 gånger. En på morgonen och en på eftermiddagen. Jobbig dag tycker vi. Hämtas kvart över 7 i morgon och vi gillar inte tidiga morgnar men det är bara att acceptera. Ska ju hinna med ytterligare 1 strålning så då gäller det att sätta igång tidigt. Måste ju gå minst 6 timmar emellan.

Mat igen och nu middag. Alldeles för tidigt tycker vi. Jasminris och kycklinggryta med curry stod det på matsedeln. Lät ju gott. Det var det inte. Det var vanligt ris och grytan var med wokgrönsaker med alla färger av paprika men ingen curry. Smakade några bitar av kycklingen och det hade nog varit gott om det inte hade smakat paprika. Tog 2 knäckemackor med skinka och ost och en kopp kaffe i stället. Det smakade bra.

Kvällen fortsatte sedan som vanligt. Smakade bra med en mugg varm choklad vid halv 9 tiden.

Detta är sista dagen i november så nu är hösten slut och i morgon går vi in i första vintermånaden.

2 reaktioner till “Sista dagen i november”

 1. Ni har verkligen jobbiga dagar just nu.
  Var nere i Albufeira och åkte på en utflykt till Portimaos hamn där vi så fiskare slänga upp korgar med fisk till de som stod på kajen. Vet inte om de gör så idag men på 80-talet förekom det.
  Jag tycker väldigt mycket om Portugal och älskar maträtten cataplana som vi åt mest varje dag. Snäckor i tomatsås. Så gott.

  Ha det så bra!!!

  1. Det är bara att hänga med!
   Underbara trakter att vara i. Tror det är något annorlunda numera.

Kommentarer inaktiverade.