Utan ström

Peniche i december 2020. Det blommar fint.

2022-12-01

December månad är nu över oss. Julkalender på TV och på radio och massor med julmusik. Likadant varje år och det finns även en del positivt och fint med adventsmånaden.

För vår del så var det upp tidigt och iväg strax efter 7. Annat strålningsrum i dag. Fick gå en rätt så lång bit i korridorer för att komma till rum 12. Samma rara personal och personliga bemötande.

Efter behandlingen var det taxi tillbaka igen och var tillbaka innan halv 9. Jag tog en promenad i det kyliga vädret och Hasse gick till matsalen och åt frukost.

Jag kom tillbaka vid 9 och kom upp med hissen innan strömmen blev bruten för underhållsarbete. Nu gick jag och åt frukost. Strömavbrott till kvart över 12. Ingen mat kom upp till lunchen eftersom inte hissen fungerade. Dessutom så fungerade inte varmhållningsplattorna för maten.

Några gäster med rullator fick hjälp uppför/nerför trappan och personalen fick sedan bära upp/ner deras hjälpmedel. Utan ström i tre och en halv timme var inte helt problemfritt. Utan el blir det snabbt problem i ett samhälle som är mycket starkt beroende av att det ska fungera. Strömmen kom tillbaka, maten sattes fram och så var allt som vanligt igen.

Till lunch serverades det ungbakad kassler i tunna skivor med potatisgratäng och det smakade alldeles utmärkt.

Vilade en stund och sedan var det dag för en resa till för dagens andra strålning. In i taxi, ut ur taxi, promenerade bort till rum 12 och satt och väntade en kort stund. Promenad tillbaka, väntade på taxi en kort stund och blev körda tillbaka. Stannade till vid matsalen för en kopp kaffe med några pepparkakor.

Middag åt vi vid kvart i 6. Gott i kväll med pyttipanna med stekt ägg och rödbetor.

På kvällen plockade vi ihop lite för i morgon ska vi också iväg tidigt till strålningen och sedan ska vi resa hem. Det ska bli helt underbart tycker vi.

2 reaktioner till “Utan ström”

  1. Då var denna sejour över för er denna gång. Skönt kan jag tänka mig.
    Helgen kan börja och nu har ni lite ledigt ett tag.
    Det är jobbigt att behöva passa tider och inte få sköta sig själv.

    Ha det så bra!!!

Kommentarer inaktiverade.