Något besviken

Underbara Porto Covo för 10 år sedan. Undrar hur det är där i dag?

2022-11-19

Härligt att få sova i min egen säng och sömnen är då mycket bättre. Sov länge i morse och det var skönt.

Kallt i natt och i morse var det bara 3 plus som kändes som minus 4 och vinden var minst sagt kall. Trots att jag avskyr kylan så gick jag min vanliga morgonpromenad.

Vi körde iväg strax efter 12 till Skene och Visko skor. Hade kollat skor på deras hemsida och hittat några som jag tänkte prova. Var inte många bilar på parkeringsplatsen när vi kom dit och det var inte mycket folk i affären heller. Jag gick direkt till avdelningen för damskor. Finns tyvärr ingen avdelning för praktiska och sköna skor som är lätta att ta av och på och passar gamla kärringar. Om det fanns en sådan skoaffär så hade jag besökt den! Det viktigaste för mig är inte hur skorna ser ut, utan att dom fungerar som jag vill.

Provade många skor men hittade tyvärr inga som kändes bra. Problemet är min vänstra fot som jag bröt fotleden på (bägge sidor) 1999. Den har jämt varit lite svullen men det har blivit värre dom sista åren. Svullnaden ligger mycket över anklarna. Hade tänkt mig en typ känga med ett litet skaft men efter att ha provat några så fick jag inse att det gick inte. Höger sko passade bra men jag vill ju även ha en på min vänstra fot! Provade sportskor men det var samma där. Finns dessutom inte så mycket att välja på om man inte vill ha med snörning. Det har jag ett par som jag får använda nu fast jag inte gillar dom. Sitter inte alls bra men dom är trots allt varmare än sandalerna. Jag var rätt så besviken när jag därifrån utan nya varma skor.

Körde sedan till MM och handlade lite. Fortsatte till Rydal där jag tömde postfacket. Hämtade även en liten fläkt som vi ska ta med till övernattningshotellet och ha på rummet som är rätt så kallt.

Tillbaka till Seglora var det dags för att fylla vatten och tömma gråvatten. Det var kallt och kallare kändes det när mina händer dessutom blev våta. Var nätt och jämt jag kunde sätta i kontakten när Hasse hade parkerat. Blev rätt så fort varm när jag sedan hade kommit in.

Tiden hade gått fort och det blev snabbt dags för att fixa till kvällens middag. Kokt ris med urbenade kycklinglår i god sås. Himla gott tyckte vi.

I morgon ska vi sikta in oss på att göra så lite som möjligt.

Eller hur?

2 reaktioner till “Något besviken”

  1. Trist det där med skorna. Jag kör med halvhöga gympadojjor och är så glad att ha hittat rätta par. Men jag köper ju mina på internet och det brukar bli bra. Ska väl erkänna att det brukar bli vart femte år.
    Så skönt ni haft det hemma nu. Men fy så kallt.

    Ha det så bra!!!

    1. Köper mina sandaler på internet, alltid likadana. Blir då alltid rätt med storlek.
      Vi har haft det härligt. Förhoppningsvis ska det bli några plus i nästa vecka. Men ändå alldeles för kallt.

Kommentarer inaktiverade.