Glad överraskning

Solnedgång i Foz

2022-11-18

Mörkt och kallt på morgonen när vi linkade ner till foajén för att vänta på taxin. Vi var inte ensamma där utan det var flera som skulle iväg. Hemresa fredag och då vill man iväg tidigt.

Taxin kom och körde oss till strålningen och det tog inte lång tid. Vi var i god tid och satte oss utanför rum 9. Hasse kom in med en gång när dom öppnade och kom ut igen efter 10 minuter. Ringde efter taxi och den skulle komma om en timme. Bara att vänta! Passade på att beställa bil till på måndag då vi ska hit igen.

Det var skönt att komma in i en varm bil denna kalla dag. Nu skulle vi hem och resan tog strax under en timme. Slumrade lite när vi åkte på motorvägen och solen lyste in och det kändes väldigt skönt.

När vi kom till campingen så fanns där en husbil till. Vänner till oss som det var roligt att träffa. Pratade en stund, inte så länge för dom skulle köra hem och nu ställa in husbilen för vintervila.

Vi fick en mycket glad överraskning. Vår husbil stod och glänste i solen, mycket ren och blank. En granne här hade tvättat den till oss. Även taket var skinande rent, han visade en bild. Tusen tack för detta och vi blev verkligen glada och tacksamma.

Sen satt vi och njöt av att vara hemma igen. Kan inte med ord beskriva hur skönt det är. Bryggde en kanna kaffe och eget kaffe smakar helt klart bäst.

Jag tog en promenad när det fortfarande var soligt ute trots kylan. Hade vantar på och det behövdes verkligen. Var bara 2 plus och kändes som några minus i vinden. Kändes skönt att röra på sig tyckte jag.

Såg faktiskt fram emot att laga mat i kväll. Det blev skinkskivor med råstekt potatiskaka. Köttet fick ligga och puttra en stund i en kryddigt god gräddsås tills det blev riktigt mört. Så gott med en hel köttbit i kväll.

I morgon har vi tänkt köra och handla skor till mig. Nu behöver jag verkligen ett par varma och sköna vinterkängor.

Så känner jag det ibland när Hasse frågar mig om något.

2 reaktioner till “Glad överraskning”

 1. Fy så kallt ni fått nu och jag som klagar på +17, ska nog hålla tyst nu.
  Förstår att ni njuter av att vara hemma i er husbil. Att få rå om sig själv och göra precis det man vill eller inte göra någonting alls.
  Läste idag att Sverige ska få massor av snö och hoppas att ni inte behöver drabbas så hårt.

  Ha det så bra!!!

  1. Njut du av värmen det är dig väl unt.
   Det är underbart att vara hemma.
   Om vi har tur slipper vi det nästan!

Kommentarer inaktiverade.