Olika vägar!

2022-10-27

Vaknade halvåtta av tuppen som gol i min telefon. Kravlade mig upp ur sängen och tog mig ner på golvet. Jag kände mig inte ett dugg pigg utan väldigt trött. Hasse var vaken och hade varit upp i över en timme.

Gick en kort promenad i gråvädret, 13 plus, svagt duggregn och ingen vind, och tog sedan ut Rulle. Taxin kom punkligt. Blev en ny väg till Göteborg i dag. En liten omväg men han bakom ratten bestämmer och då blev det så.

Kom fram till Strålningsenheten och gick in dit. Hasse gick till receptionen och anmälde sig. Satte oss i väntrummet och väntade tillsammans med några fler. Faktiskt väldigt sköna stolar.

Prick 10.45 kom en läkare och hämtade Hasse och jag fick följa med. Vi gick i en lång korridor innan vi var framme. Fick sätta oss i ett undersökningsrum. Läkaren berättade för oss vad som skulle hända. Enkelt uttryckt så skulle dom sätta märke på Hasse där strålningen ska riktas. När det skulle göras fick jag gå ut och vänta utanför. Efter drygt 30 minuter var Hasse klar.

Då gick vi tillbaka till utgången och jag ringde efter en taxi. Fick bara vänta en kvart tills den kom. Var det snabbaste hittills. Denna chaufför valde att köra på den nu ännu sämre och skumpiga vägen från Bollebygd mot Seglora. Kändes bra när det vid Viared blev asfalt igen.

Det var skönt att komma hem igen och att det inte tog så lång tid som jag befarade. Nu var vi kaffesugna och hungriga. Bryggde en kanna kaffe och bredde ett par mackor och det smakade jättegott. Nu kände vi hur trötta vi var så det var skönt att vila en stund.

På eftermiddagen ringde det en sköterska från onkologen och det var ett samtal som vi väntade på. Nu fick vi reda på att proverna Hasse lämnade i tisdags var mycket bra så det var helt ok för honom att ta sin cellgiftstablett samt en tablett mot eventuellt illamående.

I morgon ska vi iväg igen till Sahlgrenska och då är det dags för en PET röntgen. Blir hämtade 8.30 i morgon så jag får gå upp tidigt igen. Men då blir det en lång dag för dom skrev att det tar ca 3 timmar. Och jag får sitta i väntrummet hela tiden, det fick jag göra förra gången. Tar med läsplattan så klart och när jag läser så går tiden så fort.

I kväll blev det blodpudding med bacon och lingonsylt. Det var väldigt gott och det var mycket länge sedan vi åt det.

Jag gillar att sitta uppe rätt så sent på kvällarna men i kväll är jag så trött så troligen kommer jag att hitta kudden lite tidigare än vanligt.

Undrar vilka vägar vi kommer att åka i morgon??

2 reaktioner till “Olika vägar!”

 1. Som jag brukar säga ”det är mycket nu” bara det att gå upp tidigt är jobbigt.
  Hoppas det gick bra idag och att ni får några dagar med vila. Det är ju ändå helg.
  Det där med blodpudding väljer jag att inte kommentera så då vet du vad jag tycker.

  Ha det så bra !!!

  1. Gå upp tidigt är inte alls något jag gillar.
   Blir troligen lugnt i helgen.
   Ingen tvekan alls!!!

Kommentarer inaktiverade.