Inköp och regn

2022-09-13

Det regnade otroligt mycket i natt och på morgonen var det mycket vått med stora vattensamlingar på marken. Kryssade runt dom när jag gick ut på morgonen. Då var det uppehåll, 15 plus och det blåste friska vindar och var helmulet.

Strax efter 13 så körde vi iväg till. Regnet kom och gick under eftermiddagen. Första stoppet blev vid MM där Hasse parkerade husbilen. Jag gick och hämtade en kundvagn och gick till baka till husbilen och hämtade en säck med tomflaskor för att panta dom. Tog sin lilla tid för det var många.

Gick sedan in i affären och fyllde kundvagnen med vad som stod på listan och väldigt mycket mer. Jag var lite hungrig och därför blev det betydligt mer än vad som var tänkt. Men nu har jag gott om mat att välja emellan och det gillar jag att ha. Det var väldigt lite folk så jag kunde strosa runt och kolla i lugn och ro.

Körde ut kundvagnen till husbilen och Hasse lyfte in dom välfyllda påsarna när jag räckte dom till honom. Tog sen en sväng till Lidl för lite kompletterande köp. När vi hade parkerat kom det en kort skur som jag väntade ut. Tog inte så lång tid handla. Kändes som om att det var mer personal än kunder i affären.

Stannade till i Kinna på ställplatsen för att fika. Hade köpt färska frallor och dom smakade så gott med Brieost och salami. På den ställplatsen har vi förr tillbringat många nätter.

Stopp sedan i Rydal för att tömma postfacket. Fanns en del post till Hasse ifrån VGR som vi har väntat på.

Återvände sedan till Seglora och parkerade. Gick ut och satte in kontakten och så var vi hemma igen.

Nu fanns det mycket att plocka in och det tog en bra stund. Sedan var jag trött och så skönt det var att sätta sig ner i soffan.

Det blev kokt torskfilé, kokt potatis med en god kall sås. Jag rör ihop ungefär lika delar gräddfil och majonäs. Lite salt och vitpeppar. En hel del dill och rätt så mycket bostongurka. Avsmakar lite under omrörningen till jag tycker att smaken är rätt. Smakar så bra till fisk.

Regnet fortsatte att ösa ner under kvällen men vi hade det varmt och gott inne i husbilen.

2 reaktioner till “Inköp och regn”

  1. Regnat här i två nätter och varit så hög luftfuktighet att det känts lite jobbigt. Men idag verkar det som att locket lyfts bort och det är lättare att andas. Nu verkar lågtrycket dragit vidare och solen kommer tillbaka i morgon. Ska kanske tvätta lakan då?

    Ha det så bra!!

Kommentarer inaktiverade.