Lite för mycket i dag

2022-08-07

Mulen morgon med överhängade risk för regn. Men det kom inget regn under förmiddagen vilket jag uppskattade. Det var 17 plus och bara svag vind.

Började morgonen efter kaffebryggningen med att samla ihop smutstvätten. Tog sedan fram Rulle och lastade på den fulla tvättpåsen på denna mycket användbara maskin på hjul. Rullade iväg till tvättrummet och öppnade med min nyckel. Packade sedan in all smutstvätt i tvättmaskinen och den var väldigt full. När jag tvättar så ska det vara i en stort sett full maskin. Annars är det slöseri med vatten och el. Detta sitter i sedan jag bodde i villa i Viskafors där alla kostnader räknades och inkomsterna inte var astronomiska.

Så bra att lära sig att vara sparsam. Men det har jag egentligen med mig från min uppväxt i Malmö (på Augustenborg). Mina underbara föräldrar lärde mig att vara sparsam och det är jag dom mycket tacksam för.

Dagen fortsatte sedan med en stavpromenad som jag inte gärna avstår ifrån. Tillbaka till husbilen så var det dags för att tömma latrin. Som vanligt ett skitjobb som måste göras och numera är det mitt jobb sedan en hel del år tillbaka. Bara att göra utan att klaga. Men visst vill jag gnälla lite för det är inte så där väldigt trevligt men det måste ju göras.

Vi vill inte gå iväg till dom toa som finns här. Det är faktiskt jobbigare tycker vi.

Gick sedan in och åt min lilla frukost och det smakade bra som vanligt. Den består av lite filmjölk med nyponsoppa, en Actimel och ett glas juice. Det mår jag bra av och det blir det varje dag och det är min mage glad för.

Tvättmaskinen jobbade ett tag och sedan var det dag för att gå dit igen för att lägga över tvätten till torktumlaren. Efter drygt en timme så skulle då tvätten vara torr. Men det var den inte utan rätt så fuktig. Spred ut kläderna i husbilen och det var väl helt ok.

Vi körde sedan iväg till MM för att det var en del som var slut. Detta inhandlades plus lite till som vanligt.

På vägen till Rydal så svängde vi ner till Stationskiosken och parkerade så nära kiosken som det gick. Jag tog mina stavar och gick dit och köpte några skraplotter. Det var länge sedan vi hade några sådana. Var roligt att sedan skrapa som på kvällen och visst fick vi några mindre vinster.

Fortsatte sedan till Rydal där vi tog en paus. Jag gick och hämtade posten och det var bara post till Hasse ifrån VGR. Bara sånt som vi hade väntat på.

Vi kom sedan till Seglora och parkerade på vår plats. Nu hade vi fått gräset klipp på både ont och gott. Hjulen på rullatorn samlade på sig en massa blött gräs så jag fick lägga in lite underlag i garaget där jag sätter in Rulle. Fick även lägga en tidning vid ingången där jag sätter mina skor. Dom var fulla av nyklippt gräs när jag hade kopplat in elen igen samt satt in Rulle igen.

I kväll blev det bara en bacon och ägg macka och det smakade bra. Var så trött att jag orkade inte laga till något mer. Men vi var båda nöjda och mätta med detta.

I morgon ska jag bara sitta med internet och läsa en del. Så klart kommer jag även att promenera en del.

2 reaktioner till “Lite för mycket i dag”

 1. Hade hoppats på en lugn dag men JR ville annorlunda. Alltså karlar och datorer, jag vet inte vad jag ska säga men det är bara hopplöst.
  Släpp allt vad du har för händer och hjälp mig! Så är det när man haft en hel data avdelning under sig som släckt alla bränder.
  Nu är jag trött så in i norden.

  Ha det så bra!!!!

  1. Det där känner jag igen för så är det här också.
   Visst är det väldigt tröttsamt.

Kommentarer inaktiverade.