Tröttsamt i dag

2022-07-27

Mulen morgon, 17 plus och bara en svag vind. Gick upp redan halvåtta för jag kunde inte sova längre. Så är det för mig när det finns något inplanerat på förmiddagen. Tog mina Gustava och gick ut på en liten runda för att få lite frisk luft. Kändes bra.

Taxin kom strax efter 10 som avtalat. Det var den första kvinnliga chaufför som vi har åkt sjukresa med. Så klart gick det bra och varför skulle det inte göra det.

Kom fram till sjukhuset i god tid och satte oss och väntade en stund innan vi gick bort till provtagningen. Gick sedan bort till deras väntrum och satte oss där. Fanns bara två personer där. Tog inte så lång tid förrän Hasse blev hämtad. Efter en kort stund kom han tillbaka och allt var klart innan vi egentligen skulle ha varit där.

Vi linkade sedan bort till kafeterian för lite kaffe och en fralla. Detta till Hasse för jag ville inte ha något då.

Tog oss sedan bort till radiologen och dit är det långt. Hasse anmälde sig och så skulle vi följa röd linje på golvet tills vi kom till rätt väntrum. Det var väldigt långt tyckte vi. Har varit här förr.

Vi kom dit en timme för tidigt och satte oss i väntrummet. Här har dom rätt så bekväma stolar så vi satte oss och förväntade oss att vi skulle sitta här ett tag.

Men så blev vi väldigt förvånande. Hasse blev hämtad till röntgen med en gång. En timme innan vi skulle vara där!! Inget att bli ledsen för. Ca en kvart senare kom han ut igen och allt var klart!

Då började vi promenaden tillbaka till utgången igen. Lika långt tillbaka. Ringde till sjuktaxi och fick en bil som skulle komma och hämta oss om ca 40 minuter. Vi gick ut och satte oss för vädret var rätt så behagligt. Vår taxi anlände i rätt tid och tog oss hem till husbilen utan problem. Han släppte av oss utanför husbilen och plockade ut mina stavar och Hasses rullator. Detta är något som denna så underbart serviceinriktade personal alltid gör. Och alltid är dom vänliga och trevliga. En del vill prata men när dom märker att vi inte vill det så är det tyst och det gillar vi. Kan väl snacka en stund men vi gillar inte sånt där som kallas för kallprat. Då är det bättre med tystnad.

Det var så skönt att komma hem igen för vi var väldigt trötta efter dagens sjukhusbesök. Så jobbigt med dessa långa korridorer. Inte konstigt att personalen blir utsliten efter att behöva promenera många km varje dag.

Vädret var så härligt när vi kom hem. Hade kommit hit en del husbilar/husvagnar och lite andra fordon. Även i kväll så fanns det här en sån där som sover på taket till sin personbil. Verkar väldigt bekvämt när man är ung och vill se och uppleva mycket.

I kväll så var jag så trött så det blev fryst schnitzel med potatis och var så till middag. Gick fort och smakade bra.

2 reaktioner till “Tröttsamt i dag”

 1. Undra lite varför de har dessa långa korridorer på sjukhus. Likadant överallt ju.
  Hoppas att ni kunnat vila upp er idag efter gårdagens tur.
  Vädret har kanske medgivit en tur med Gustava också?

  Ha det så bra!!!

  1. Ska tydligen vara så!!
   Vi försöker.
   Helt klart har jag varit ute med Gustava.

Kommentarer inaktiverade.