Tropisk värme

2022-07-20

Eftersom vi var väldigt trötta efter gårdagen så blev det en rejäl sovmorgon i dag. Det var skönt men varmt. När jag gick ut strax efter 10 så var det 27 plusgrader och inne i husbilen nästan 30 plus. Det blev bara en kort promenad i dag på grund av värmen. Jag har inget bra program i mig för kyla eller värme men dock för vad jag kallar för normal värme. Och det är för mig mellan 10 till 22 plusgrader. Då fungerar jag som bäst och har alltid gjort.

Dagen tillbringades mestadels inne i husbilen vid datorn och läsplattan framför lilla fläkten. Allt öppet men vad gjorde det när det var i stort sett nästan vindstilla. Det var uthärdligt nätt och jämnt. Som varmast var det 35 plus i skuggan och i solen stekhett. Där gick det enligt mig inte att vistas vilket jag absolut inte gjorde.

Det blev ingen promenad på kvällen för min del med Rulle. Var alldeles för trött efter att ha tömt latrinkassetten. Även om jag gjorde det vid sjutiden på kvällen när skuggan hade kommit hit. Så jag satte in Rulle i garaget.

I denna värme så var vi som vanligt inte så hungriga. Det blev en mycket god favoritmacka med ägg och ansjovis till middag i kväll och det smakade så gott.

Jag satt uppe länge i kväll och njöt av den nu något svalare luften som flödade in genom allt öppet. Alltså nu var det svalt när det var 20 plus. Och det kallas för tropisk natt enligt SMHI. Men skönt är det.

Ska bli varmt i morgon igen.

2 reaktioner till “Tropisk värme”

 1. Tropiska nätter har vi hela juli här nere och med ac sover vi så gott. Nu är det ju som varmast och +38 i skuggan inbjuder till att sitta still under parasollet och lyssna på en ljudbok. Kalla drycker som vatten och pamplemousse med väldigt låg alkoholhalt smakar bra.
  Jag äter små tomater som godis till och Turbo vill gärna smaka.
  Simmar i poolen innan det blir dags för vår middag. Lite väl varmt i vattnet idag +34,5 men ändå rätt skönt att löga sig i.
  Vi åt min goda potatissallad med rostbiff idag.

  Ha det så bra !!!

  1. Men så ska det ju vara hos er nu och ni gör ju det bästa av situationen.

Kommentarer inaktiverade.