Svalare

2022-07-21

Natten var varm och morgonen ännu varmare. 23 plus redan vid halvåttatiden. Gick ut då på en promenad vid halv nio och då fanns det lite skugga på vissa ställen. Där stannade jag för att ta en liten svalkande paus i någon minut innan jag fortsatte ut i solen. Så varmt och jobbigt att gå en promenad med Gustava men jag gjorde det i alla fall. Var rätt så trött och vådligt svettig efter denna lilla promenad.

På eftermiddagen så blev det lite molnigare men tyvärr inte så mycket svalare. Men det blev det mycket senare på kvällen. Svalare alltså. Och så skönt det var! Sitter nu och njuter av dom svala vindar som flödar in i husbilen och lyssnar på Vaken i P4/P3. Det är ett så roligt program att lyssna på.

Har idag läst klart ”Ensamfjäril” av Gabriella Ullberg. Det var en bok som jag gillade.

Bra story och snabb och bra berättelse. Utredningen spretar och åt alla håll med många inblandade som har koppling till varandra på olika sätt. Allt reds upp och det hela klarna efter hand. Men det är inte alls som det verkade ifrån början utan det är verkligen ett överraskande slut.

Baksidestext:

Det är julafton och ett våldsamt snöoväder lamslår Hudiksvall. På eftermiddagen nås Polisen av ett larm. Henna Pedersen, gift med Sveriges bästa fotbollsspelare, har hittats ihjälskjuten i hemmet med parets två små barn som enda vittnen. Familjen har just återvänt till Sverige efter många år i Italien. Den hemvändande polisen Johan Rokka får brottsutredningen på sitt bord. De enda trådarna värda att följa upp är ett läderband som offret hade runt halsen och ett okänt telefonnummer i hennes mobiltelefon. I ett försök att få fram mer om offrets tidigare liv åker Rokka till Italien. Ju mer han nystar i brottet desto säkrare blir han på att fotbollsspelaren döljer något avgörande, och att han egentligen inte kände sin fru. Under tiden dras Rokka dessutom in i en erotisk affär med den förföriska dottern till en barndomsvän. När ytterligare ett kallblodigt mord sker inser Rokka att hans jobb och förflutna obönhörligen kommer att flätas samman.

4 reaktioner till “Svalare”

 1. Ni har väl fått svalare väder nu så då mår du bättre.
  Vi har fortsatt varmt och poolen är en välsignelse. Simmade 120 m idag!
  Rostbiff, potatissallad och guacamole till middag. Så gott.

  Ha det så bra!

  1. Detta svalare väder passar mig bättre.
   Härlig att simma.
   Vilken god middag.

Kommentarer inaktiverade.