Väldigt varmt i dag

2022-06-25

Värmen fortsatte i dag och det var över 25 plus i morse och det var en lätt svag svalkande vind som kändes enbart vid flaggorna nere vid svängen. Väldigt varmt att gå med Gustava i dag och det är jobbigt i värmen. Men jag genomförde dagens promenad i alla fall trots det var svettigt.

Det var skönt när blåsten ökade mitt på dagen. Några moln drog hit och skymde solen men inte kändes det svalare för det. Lilla fläkten togs fram och den svalkade lite i värmen.

Hörde lite åska på avstånd och efter en stund så kom dom mörka molnen med regn.

Dom som satt ute fick bråttom att rusa till sina husbilar med sina bord och stolar och sätta in dom. Några fällde ihop stolarna och föste in dom under husbilen.

Så kom det ett krafitigt skyfall med blixt och dunder. Varade inte så länge och grannarna kom tillbaka med utemöblerna. Grillen var ju framme med skydd av ett paraply så matlagningen fortsatte. Undrade vad dom grillade i kväll för det luktade inte alls gott. Men det kanske smakade gott.

Alltså trots skyfallet så valde grannarna att sitta ute under markisen och äta. Det såg trångt ut men dom verkade att trivas.

Temperaturen sjönk några gradet under skyfallet men det var fortfarande väldigt varmt, 22 -24 plus.

Stekte dom nypotatis som blev över igår och dom smakade så himla gott. Åt till lite kött som var så mört och gott. Tror det var fläskytterfilé i skivor. När jag tar ut från frysen så kan det vara i stort sett vad som helst eftersom det inte finns någon etikett på påsen. Serverades med beasås och en liten klick svartvinbärsgelé.

Sitter nu vid öppet fönster och känner att temperaturen har sjunkit något. Hoppas att natten blir sval så det går att sova.

4 reaktioner till “Väldigt varmt i dag”

 1. Tänkte att det nog var lika bra att skicka upp lite medelhavsvärme till er däruppe. Det har ju ändå varit midsommar.
  Vi har nog haft samma temperatur här nere och det har känts riktigt svalt.
  Kör en tonfisklåda idag då vår läkare sagt att det är bra att äta.

  Ha det så bra !!!

  1. Tack för det men det blev lite för varmt för oss. Men ni är ju vana vid varmare samt har bra AC i sovrummet.
   Vad innebär en tonfisklåda undrar jag? För övrigt så gillar jag inte tonfisk.

   1. JR kokar spagettiskruvar, blandar i tomat/basilikasås, mozzarella, cremefraishe, tonfisk på burk och sedan riven ost över. Man kokar upp tomatsåsen och creme fraishen innan man häller den över spagettin. Sedan in i ugnen med hela rasket. Tror det går lika bra i en omnia. Man kan ju byta ut tonfisken till något man hellre vill ha.

Kommentarer inaktiverade.