Tredje sprutan i dag

2022-04-21

Högtrycket fortsätter och det är skönt. Rätt så blåsigt men härligt med sol och 13 – 17 plusgrader.

Halvtre så lämnade vi Seglora och körde till Borås och Knalleland. Vi var framme en timme senare, tog lång tid genom stan. Körde till parkeringsplatsen som ligger närmast där mottagningen för att bli vaccinerad ligger.

Vi var i god tid för det tar rätt så lång tid för Hasse att gå dit även om det inte är så långt. Jag får gå lite längre eftersom jag inte gillar nivåskillnader.

Efter att blivit bjudna på handsprit och fått munskydd så var det dags att fylla i ett papper som vanligt. Sedan blev vi inskrivna och hämtade av varsin sköterska. Jag vill gärna ligga ner när jag ska ta en spruta och det fick jag så klart. Lade mig ner lite för snabbt och drabbades av yrsel. Fick vänta en stund innan sköterskan kunde vaccinera. Men det gick bra. Fick ligga kvar en stund tills yrseln gott över helt. Reste mig sedan långsamt men blev ändå lite yr. Väldigt obehagligt tycker jag.

Gick sedan ut och satte mig i väntrummet efter att ha drucket ett glas vatten och fått en druvsockertablett. Började långsamt att känna mig bättre. Tur vi var i god tid för efter 4 så fylldes det på snabbt och blev lite kö.

Sedan så skulle jag gå till Intersport i Knallerian för att hämta gåstavarna som jag genom deras hemsida lagt undan. Fanns ju så mycket att välja mellan så jag tyckte det var bra att hitta dom på internet. Men även om det inte var långt att gå dit så kände jag att det var något som jag inte orkade med. Att hitta parkeringsplats närmre var helt hopplöst för nu kom ju alla dit som skulle handla efter avslutad arbetsdag. Så det sket sig. Får skicka efter dom i stället. Klarar mig nog utan några dagar till.

Körde tillbaka till Seglora och det tog lång tid genom stan. En enda lång kö som i snigelfart rörde sig framåt. Men det var ju rusningstrafik så att säga. Kom i alla fall tillbaka och parkerade.

Jag gick till köket med mina två stora bakpotatisar för att sätta in dom i ugnen. Hade prickat dom innan. Satte på ugnen på 200 grader och placerade dom på gallret. Pratade en stund med en granne som var och diskade där. Det var trevligt.

Efter en timme jag dit igen och hämtade dom. Helt perfekt mjuka rakt igenom. Vi åt dom tillsamman med Skagenröra och det var otroligt gott. Vi har längtat efter detta. Får helst inte ta så lång tid tills nästa gång. Tillgång till ugn är förstås ett måste.

Vi kände oss rätt så trötta under kvällen och kanske kan det bero på sprutan.

2 reaktioner till “Tredje sprutan i dag”

  1. Bakad potatis är gott men tyvärr tål inte JR:s mage potatis längre så det är inte något vi äter längre. Tänkte försöka prova med sötpotatis om han tål det. Han fick ju blödande magsår efter felordinerade blodtryckstabletter. Men kom in i tid tack vare en rådig läkare på vårdcentralen i vår by.

    Hoppas det ordnar sig med gåstavarna för dig.

    Ha det så bra!!!

    1. Så himla tråkigt med JR:s mage. Är ju så jobbigt. Men det är så mycket annat gott som han kan äta vad jag kan förstå.
      Stavarna är på väg, kommer snart hit. Ser fram emot att lära mig att gå med dom. Finns bra instruktioner/kurser på internet.

Kommentarer inaktiverade.