Nästan tomt igen

2022-04-18

Sol i dag också, 11 plus och bara en svag vind som under dagen ökade till måttlig. Under dagen kom det lite höga skyar men dom skymde inte solen. Var skönt att sitta med öppen dörr och fönster under dagen.

Blev en liten promnad på morgonen och några till på eftermiddagen.

Dom flesta husbilar körde iväg under dagen och det gjorde också våra vänner. Nu blev det tomt igen på campingen.

I morgon ska vi köra till Skene för Hasse ska till Rehab för att börja träna där.

”Kokain” av Pascal Engman var en väldigt spännande bok och även mycket obehaglig. Upplopp, skjutningar, avrättningar, gängkriminella som krigar mot varandra i ett mycket högt tempo. Fick ta paus ibland för att hämta ”andan”.

Baksidestext.

En våldsam avrättning på öppen gata försätter de boende i Järva i skräck. Vad blir nästa drag i kriget mellan de rivaliserande förortsgängen Vargarna och YBT? I skuggan av våldet tvingas butiksinnehaverskan Fatou Diop gång på gång att vända bort blicken av rädsla. Men någonstans går gränsen för hur mycket en människa kan svälja utan att göra motstånd.

Polisinspektör Vanessa Frank kopplas in i mordutredningen och finner sig mitt i en brinnande gänguppgörelse där allt verkar handla om kokainet. Samtidigt som hon försöker landa i rollen som fostermamma till tonåriga Celine visar sig hennes nya sårbarhet bli den största utmaningen för utredningen. 

Kokain är den fjärde, frist ende delen i Pascal Engmans serie om polisinspektör Vanessa Frank. I denna hisnande, mörka thriller skildras de mänskliga kostnaderna av droghandeln men också det okuvliga hoppet om att kunna ge en bättre värld till sina barn.

4 reaktioner till “Nästan tomt igen”

 1. Som ovanstående orkar jag inte med mer blod och död för verkligheten är mer än tillräcklig.
  Jag tänker på alla djur som blivit av med sina hussar och mattar nu. Skulle så gärna vilja ta hand om allihop men det kan jag ju inte. Men kanske någon i allafall. Vi får se.

  Ha det så bra !!!

  1. Det är verkligen jobbigt att läsa fiktion som är värre än verkligheten. Men tyvärr så är verkligheten ännu värre.
   Som den stora djurvän du är så förstår jag att du gärna skulle ta hand om alla djur som far illa. Men kanske kan du hitta en vovve som nu behöver komma till dig

 2. Det är så mycket ledsamheter både i Ukraina och här i Norrköping, så jag orkar inte läsa om kriminella och deras krig. Kan inte förstå att man ger sig på blåljusperonal! Hoppas ni får det fortsatt fint!

  1. Det är mycket tråkigt när verkligen dessutom är värre än händelserna i en roman.
   Tack, hoppas att ni också får det fortsatt bra.

Kommentarer inaktiverade.