Inköp

2022-04-06

På morgonen snöade det inte och det var ju bra eftersom vi skulle köra iväg. Jag var uppe redan vid sjutiden och Hasse var faktiskt uppe en halvtimme tidigare. Att gå upp så tidigt är ju inte min grej och jag var bara så trött. Vädret var helmulet och endast 1 plusgrad. Vi körde i väg en stund innan klockan var 8 för att vara framme vid VC i Kinna i god tid. Alltid skönt att ha tid på sig.

Vägen dit gick bra och Hasse körde väl anpassat efter väglaget vilket han alltid gör. Var för det mesta bra väglag men kunde möjligen vara lite slirigt där det var hög skog på bägge sidor om vägen.

Hasse gick bort till VC och besöket där har gått som det skulle sa han när han kom tillbaka. Han hade fått nya kryckor med dubbar på vilket behövs nu. Fanns även nya handtag som var lite dämpande att hålla i.

Fortsatte sedan till MM och där gick jag in och handlade. När jag skulle dra ICA kortet för att få min scanner så upptäckte jag att det hade jag inte med mig. Fick gå tillbaka till husbilen och hämtade kortet som jag hade lagt undan eftersom jag inte behövde det under vintern. Blev att gå fram och tillbaka och så blr det ibland.

Drog sedan ICA kortet och fick min scanner och nu blev det betydligt enklare att handla. Måste erkänna att dom första 4 varorna glömde jag att scanna för jag hade liksom glömt bort det. Men kom ju på hur det ska gå till och sedan scannade jag allt precis som jag skulle göra.

Det var inte så mycket folk i affären så det gick rätt så fort att handla och ingen trängsel och det var så klart skönt. Och min kundvagn blev väldigt full.

När jag skulle betala så blev det en liten kontroll. En personal kom till mig och kollade ett urval av vad jag hade handlat och att det stämde. Och det gjorde det, hade inte väntat mig något annat för jag är väldigt noggrann med att scanna allt som jag lägger i min kundvagn.

Jag baxade kundvagnen till husbilen och Hasse hjälpte till att få in det som var i påsar packat. Jag körde sedan tillbaka kundvagnen och parkerade den på rätt plats. Hade tänkt att köra till Lidl också men det sa mina ben och min kropp stopp för. Fick räcka för idag. Lidl kommer troligen att ligga kvar ett tag till.

Körde sedan tillbaka till Seglora och även det gick bra. Parkerade på ”vår” plats och jag gick ut och satte in elkontakten. Så skönt att ha el i detta usla väder.

Sedan så packade jag upp dagens inköp och placerade in allt där det skulle vara. Tog lite tid men vem har bråttom? Nu var det så härligt skönt och fullt både i kyl, frys och andra förråd.

Eftersom vi var uppe så tidigt i dag så var vi rätt så trötta under eftermiddagen. Blev en liten eftermiddagslur och det kändes väldigt skönt.

Och varför skulle det inte snöa jättemycket under eftermiddagen kunde man ju undra. Så det gjorde det. Men mot kvällen så upphörde det och övergick till regn. Mycket bättre än snö tycker vi! Men det ska bli mer snö i morgon enligt väderprognoserna.

Ordspråk av Bodil Jönsson. Fysiker och författare i Lund

Åldrandet är inte bara förvittring och sönderfall. I valet mellan föreställningarna uppgång och fall (peak and decline) å ena sidan och livslång utveckling (life span development) å den andra börjar nu tron på den sistnämnda ta över, åtminstone inom forskningen.

2 reaktioner till “Inköp”

 1. JR hade Bodil Jönsson som lärare på Lunds Universitet och har berättat att alla satt som trollbundna på hennes föreläsningar.
  Jag har hennes bok om tid och den är så bra. Tankar om tid heter den.
  Vi har äntligen fått värme här med +23 idag och jag vattnade alla växter för första gången i år, men absolut inte den sista.

  Ha det så bra!!!!

  1. Nu blir jag verkligen avis på JR. Jag är en stor beundrare av Bodil Jönsson och hennes tankar om tid är verkligen bra. En kvinna som man verkligen kan beundra .
   Vilken lycka för er att få tillbaka värmen igen. Visst känns det bra att få vattna igen.

Kommentarer inaktiverade.