Åter till Seglora

2022-04-05

Natten var väldigt lugn och tyst här och vi sov bra. Morgonen var solig och det var kallt ute, 3 plus och lite blåsigt. Kändes som några minusgrader.

Pratade som hastigast men en husbilsgranne här som dessutom är gamla husbilsvänner till oss. Roligt att ses även om det var kort.

Vid halvtolv så körde vi iväg och tog oss ut till motorvägen norrut. På vägen dit så var det mycket lite trafik men det blev trafik på motorvägen som vanligt.

Bra väder att köra i. Varierande molnighet och kallt ute.

Några stopp längs vägen varav ett var vid rastplats Häggån. Dags för skitjobb. Tömde bägge tankarna i dag och jag frös väldigt mycket. Det blåste så otroligt kallt.

Sedan så körde vi till Rydal och jag gick och hämtade lite post samt Hasses tjocka varma vinterjacka. Kan behövas nu för det är verkligen kallt ute.

Fortsatte sedan till Seglora och där parkerade vi på plats nummer 10 där vi har brukat att parkera sedan några år tillbaka.

Jag gick ut och hämtade sladden i garaget och kopplade upp oss på elstolpen. Skönt att i denna kyla ha tillgång till el tycker vi.

Här var det gott om plats och det var dom som kvar som vad jag vet brukar övervintra här. Kändes hel ok att åter ha kommit hit.

På eftermiddagen så kom vår kom vår goa ”postkille” hit och lämnade en halv papperskasse med post. Det mesta var bara att slänga med en gång för det var direktreklam.

I kväll åt vi stekt potatis, lök, ägg och en köttfärsbiff samt lite Bostongurka. Smakade jättebra.

Började snöa en del i kväll och det blev helt vitt på marken. Fy tusan så obehagligt.

Ska iväg rätt så tidigt på morgonen för Hasse ska till VC i Kinna för att lämna blodprov inför besöket hos ortopeden på måndag. Denna tid har vi väntat på länge.

I morgon så är det även dags för att köra och handla en hel del hos MM och även på Lidl. Lite slut i kyl/frys och förråd nu.

Det är väl så det ska vara?

6 reaktioner till “Åter till Seglora”

 1. Välkomna tillbaka till Sverige, och tack för all vinterläsning från Peniche!

 2. Resan upp flöt ju på bra för er. Jag har precis skrivit ned ett recept på hur man gör bostongurka själv. Finns ju inte att köpa här nere, ännu ska jag väl tillägga. Inlagd gurka har vi hittat och det är jag glad för.
  Just nu har jag snöat in mig på chilipasta från Thailand. Så gott och starkt.
  Hoppas att Hasse får hjälp med sitt besvär nu. Man ska verkligen inte behöva ha ont hela tiden.

  Ha det så bra!!!!

  1. Resan gick bra trots kylan.
   Chilipasta låter spännande.
   Ja vi hoppas verkligen att han får hjälp.

  1. Tack så mycket men vi hade gärna varit kvar ett tag till i Portugal.

Kommentarer inaktiverade.