Mest läst i dag

2022-02-28

Så var det dags för första dagen i veckan alltså måndagen och samtidigt var det då dags för första den sista dagen i månaden februari. Så var det i år!

Solen lyste ner över oss och det var bara höga skyar uppe på himmlen. Under dagen så försvann dom vi kunde glädja oss att solen flödade ner över oss.

Hasse satt ute i några timmar och njöt i solen. Jag valde som vanligt att sitta inne. Jag undviker att sitta ute i solen för jag mår inte så bra av att utsätta mig för solen heta strålar. Jag får jämt en stor elak bubbla på min underläpp som gör jätteont. Och det vill jag inte ha så därför väljer jag att sitta inne och inte utsätta mig för solen som jag tydligen inte mår så bra av. Men jag gillar verkligen att vara ute i solen men har tyvärr fått välja bort det.

På kvällen så var det det fler än 25 husbilar här.

I dag så avlutade jag ”Dödsboet” skriven av Peter May. Det är en mycket läsvärd bok som jag verkligen kan rekommendera. Det är en väldigt spännande story som verkligen griper ta i en. Mycket fina miljöskildringar och personporträtt. Han skriver väldigt målande vliket gör att man tydligt ser framför sig det han vill att man ska se. Jag har läst många böcker av denne författare och jag kan verkligen ekommendera dom. Är inga deckare i högt tempo men mer berättande och där man kan följa hur huvudpersonen lyckas att lösa ett gammalt mord genom att nysta upp trådarna i ett gammalt märkligt mord. Jag tycker att dessa böcker är väldigt bra.

Baksidestex:

September 1990. På den lilla ön Île de Groix utanför Bretagnes kust hittas den åldrade professorn Adam Killian mördad i sitt arbetsrum, brutalt avrättad med tre skott i bröstet. Misstankarna riktas tidigt åt ett visst håll, men under den rättegång som följer bedöms bevisningen mot den utpekade mannen vara för svag.
Nästan tjugo år senare anländer den före detta kriminal teknikern Enzo Macleod till ön, fast besluten att bringa klarhet i historien och lägga ännu ett kallt fall till handlingarna. Men när han stiger in i den mördade mannens arbetsrum – en brottsplats som stått orörd sedan den dag skotten föll – märker han snart hur det första mysteriet leder över i en rad andra frågor: dunkla gåtor som lagts ut av Killian själv och som kanske, men bara kanske, pekar mot hans mördare.
Enzos utredning formar sig till en slingrande vandring i en död mans fotspår. Sakta börjar han ana att mordet på Killian är knutet till en ännu äldre hemlighet, något som legat gömt i decennier och som någon fortfarande skyddar till varje pris.

I morgon så tänker vi köra till Aldi för att handla en del. Det är dags för det igen. Kylskåpets hyllor är väldigt tomma och det är tomt även på andra hyllor. Så nu är inköpslistan väldigt lång. Blir en överfull kundvagn i morgon.

2 reaktioner till “Mest läst i dag”

 1. Känns alltid bra med fyllda skåp och då man kan välja vad man vill äta. Vi följer utvecklingen i kriget mot Ukraina hela tiden och ikväll som är den 1:a mars ska Magdalena Andersson hålla ett tal till nationen. Inte så ofta det händer så vi tänker titta på det.
  Annars har det varit kyligt ute idag och vi har ändå försökt vara ute mycket.

  Ha det så bra !!!

  1. Vi följer det också.
   Inte lätt att vara statsminister i dagens läge med mycket svåra beslut att fatta.
   Värmen låter vänta på sig.

Kommentarer inaktiverade.