Sista dagen i januari

Denna bild är ifrån Vila Real de Sant António. Årtalet står på bilden.

2022-01-31

Otroligt att det redan är sista dagen i januari. Tiden går nu för tiden ännu fortare än vad den gjorde förr i tiden. Och då gick den också väldigt fort. Men det sägs ju att tiden går fortare ju äldre man blir. Undrar nu hur fort den kommer att gå i framtiden. Kommer jag att hinna gå upp innan det är dags för att gå att lägga sig? Kommer jag hinna med att äta under dagen? Eller är det möjligen det enda som jag kommer att se framemåt och vila däremellan. Nä det tror jag inte. Finns ju en del annat som jag också vill ägna mig åt. Läsa bra böcker och att kolla på nyheter på internet. Det gillar jag att göra.

Vad har vi gjort i dag då? Precis som vanligt så lite som möjligt! Gott om tid för att läsa en bra bok och att följa med i vad som händer i Sverige och i världen. Och visst händer det mycket i världen för närvarande. Mycket på gång på många olika platser här i världen, verkar att vara en del oroligheter lite här och där.

Men jag är inte en person som oroar mig. Kan ju inte lösa dessa världsproblem ändå och då är det ju inget att fundera över. Finns tydligen ingen som kan lösa världens problem i dag. Och det ha det aldrig funnits och kommer troligen aldrig att finnas. Av någon underlig anlednings så kommer människor alltid att ha olika uppfattning om det mesta. Men mest om religion. Vilket är den största anledning till krig i vår värld och har väl i stort sett alltid varit det när man ser tillbaka i historien.

Usch så tungt det blev i kväll men det var så mina tankar gick.

Men för att lätta upp det hela så åt vi en jättegod middag ikväll. Det blev spagetti med en supergod räksås med frysta räkor. Enkel att tillaga med några finhackade vitlöksklyftor som bryntes lätt i smör (hade inge olja). Hällde över lite vatten och en halv fiskbuljongtärning och kryddade lite lätt med salt och vitpeppar samt lite socker. Hällde över en hel del grädde och så fick det puttra ett tag. När spagettin var nästan klar så vräkte jag ner dom nu tinade räkorna i såsen så dom skulle bli varma. Efter några minuter så var maten klar. Det smakade verkligen jättegott. Så klart toppade vi denna goda pastarätt med lite drivor av riven parmesan.

Slut för i kväll för nu inträffade det som kallas för att John Blund kommer på besök. Och det gjorde han nu. Önskar er alla en god natt.

2 reaktioner till “Sista dagen i januari”

  1. Ibland kommer det tunga tankar in i ens hjärna och det måste det ju få göra när människan är så oberäknelig. Barnslig i många fall måste jag tillstå.
    Hoppas dina drömmar var ljusare.

    Ha det så bra !!!

    1. När tankarna far runt helt sanslöst så gäller det att göra en omstart. Fy in nya banor i huvudet.

Kommentarer inaktiverade.